HATAY VİRÜSE KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HATAY VİRÜSE KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Hataylılar sosyal medyada dolaşan asılsız bir paylaşımla panik yaşadı.

Yapılan paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘mavi tik’ alan yani resmiyeti onanmış hesabından söylenmiş gibi bir paylaşım yapılması Hatay. ‘ da panik anlarının yaşanmasının ardından paylaşımda Corona virüsünün Hatay’ın Antakya ilçesinde tespit edildiği iddia edilmişti. Hataylılar, paylaşımın yer aldığı bu görselin montaj olduğunun anlaşılmasıyla rahat bir nefes aldı.

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma yapan araçların temizliğine başladı Okullarda veliler tarafından kolonyalı önlem almaya başladı marketlerde dezenfektan kolonya peçete kolonyalı Mendil satışı arttı ya da birçok markette bu malzemeler çokça satıldığından raflar boşaldı. Sağlıkçılar ise Corona virüsten korunmak için halkın sosyal medya aracılığıyla ya da sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği kitlesel toplantılarla bilgilendirmeye başladı.

Öte yandan Turizm sektörünü de etkileyen coronavirüs tehdide Hatay’a yapılacak olan birçok turlarında iptal edilmesine yol açtı. hatırlanacağı üzere önceki gün akşam Adana’da geleneksel olarak yapılan Portakal Çiçeği Festivali nin iptal edilmesi gündeme gelmişti ardından Sağlık Bakanı tarafından Türkiye’de Corona virüs şüphesi ile gözetim altına alınan kişinin test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine halka uyarm babasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi Milli Eğitim Bakanlığı bugün kurmaylarıyla yapacağı toplantıda ise tatilin öne çekilmesi ve okulların bir süre tatil edilmesi yönünde karar alması bekleniyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.