üç kadın, “Kadrajımda Kadın Var” deyip 8 Martta sunum yaptı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kısa adı İSKFAD olan İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin üçkadın üyesi Nimet Seferoğlu, Filiz Boğa ve Meral Pullu, 100 fotoğraftan oluşan “Kadrajımda Kadın Var” konulu sunumu İSKFAD´da gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaşamın her alanında olan kadını konu ederek bu anlamlı güne dikkat çekmek amacıyla bu projeyi yaşama geçirdiler…

 

Kurgu çalışmalarıyla dikkati çeken Nimet Seferoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada yedi yıla yakın fotoğraf ile ilgilendiğini belirterek fotoğrafın hayatına farklı bir bakış açısı kattığını ifade ederken, Meral Pullu da “Daha önce okuduğum bir söz var; ‘Fotoğraf çekmek, beynini, gözünü ve kalbini hizaya getirmektir´ diyerek fikirlerini üyelerle paylaşan Meral Pullu ise güzel fotoğraflar çekmeye çalıştığını ifade etti. Filiz Boğa ise; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir çok etkinlikler yapılıyor. Biz de yaşamın her alanında olan kadını, Kadrajımda Kadın Var temasıyla çalışmak istedik. Sokakta fotoğraf çekimi yapıyorum. Sokak fotoğrafçılığında ilerlemek istiyorum. Yaşayan sokakları, anları yakalamayı seviyorum” dedi.

İSKFAD´ın yönetim kurulu üyesi Murat Erdem, üç yıldan bu yana farklı projelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde farklı projeleri yaşama geçirdiklerini ifade etti.  3 yıl önce 8 Martta bir fotoğraf sunumu, geçtiğimiz yıl 14 kadının çalışmalarından oluşan “Kadın Gözünden Yaşam” konulu fotoğraf sergisi çalışmalarını anımsatarak 3 kadının ortak bir proje teklifiyle geldiklerini ifade etti. Erdem konuşmasında; “Yaklaşık 3 aylık bir dönem içinde bir tema belirleyip, çekimini yaptıkları fotoğrafları biraraya getirdiler. 15 günde bir değerlendirmeler ve ardından yeni çekimlerle süren bir çalışma yürütüldü. Belirlenen tema üzerinden çekimlerin seçimini yaptık. Sunumunu da, afişlerini de kendileri hazırladı” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.