Sadullah Ergin Ali Babacan’ın partisinde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Eski AKP’li bakanlardan Ali Babacan’ın liderliğindeki Demokasi ve Atılım Partisi’nin kuruluş dilekçesi bugün resmen İçişleri Bakanlığı’na verildi. Kısaltması “DEVA” olarak belirlenen partinin kurucular kurulu listesi de açıklandı.

DEVA partisinin kuruluş dilekçesi kurucular kurulunda yer alan eski AKP’li vekiller Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin tarafından İçişleri Bakanlığı’na verildi.Kurul listesinde eski AKP’li bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Selma Aliye Kavaf da yer aldı.

Babacanın partisinde Selma Aliye Kavaf- Edip Uğur-Nihat Ergün- Sadullah Ergin- İdris Şahin, Eski MHP’li Ramiz Ongun, yazar Gülay Göktürk, Fehmi Koru’nun kardeşi Eski bürokratlar İbrahim Çanakçı, Metin Kilci, Candan Karlıtekin’in isimleri yer alıyor.

TSK’da özel harekatçı olarak görev yaptıktan sonra akademik hayata atılmak için ordudan ayrılan, son dönemde de İdlib’e yönelik operasyonlara eleştirileri ile dikkat çeken Metin Gürcan oldu.

Kurucular kurulunda, yıllarca AKP’de milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, yine AKP’den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ancak 15 Temmuz sonrasında Erdoğan tarafından istifaları istenen belediye başkanları arasında yer alan Ahmet Edip Uğur’un adı da dikkat çekti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.