ADD: Türkiye’nin kurtuluşu Atatürk ilkelerine uymaktan geçer

Published on:  /   Yorum yapılmamış

ADD tarafından Atatürk Tören Alanı’nda bu gün öğle arası yapılacağı duyurulan “Şehitlerimize Saygı” etkinliği, dernek yönetimi tarafından içinde bulunulan hassas durum gerekçesi ile ileri bir tarihe ertelendi.

ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner ve beraberine Karağaç ve Arsuz ADD Başkanları Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte geldiği İGC’de konuyla ilgili açıklama yaptı.

ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner ve beraberine Karağaç ADD Başkanı M. Sinan Tutar ve Arsuz ADD Başkanı Kemal İşkarak, Yönetim Kurulu üyeleriyle İGC’yi ziyaret etti.

ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, ülkemizin hassasiyetlerine harfiyen uyduklarını belirterek, şunları söyledi:
‘’Biz Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu olarak içinde bulunduğumuz çok hassas durumu gözeterek yapacağımız etkinliği ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılacağını  duyurduğumuz program ADD’nin tüm şubelerinde aynı etkinlik kararı ile gerçekleşecekti. Hiçbir Türk evladının şehit olmasını asla istemeyiz. Bize göre yanlış politika izleniyor. Bu ülkenin kurucusu, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘savaş zaruret olmadıkça cinayettir’ demektedir. Yunanistan, yenilmesine rağmen Atatürk’e Barış ödülü vermiştir. Türkiye’nin kurtuluşu Atatürk ilkelerine uymaktan geçer. Çeşitli ülkelerle birleşerek paktlar kurması da barış içinde yaşamak içindi. Atatürk bugünleri o günden görmüştür, o yüzden çok büyük bir liderdir’’
İGC Başkanı Veysel Cıncık, çok sayıda şehidimizin olduğu şu dönemde ADD’nin gösterdiği bu hassas yaklaşımın doğru olduğunu belirtti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.