Sosyal Sorumluluk Projeleri İSTE’de hayat buluyor… İskenderun’da ‘Yaban Hayatı’ Günü etkinliği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 3 Mart ‘Yaban Hayatı’ Günü dolayısı ile İskenderun Teknik Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörlüğü  İskenderun’da ‘Yaban Hayatı’ Günü etkinliği düzenledi.  Fidan dağıtımının yapıldığı etkinlikte ağaçlara ahşaptan kuş yuvası takılarak yaban hayatına katkı sunuldu.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ebru Çakır’ın koordinasyonunda Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer  ve İSTE öğrencilerinin ortak çalışması ile yaban hayvanları ve bitkilerine dair farkındalık yaratıldı.

İskenderun Kelaynak Parkında düzenlenen etkinliğe Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer, İskenderun Teknik Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projesi Koordinatörü  Ebru Çakır, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte doğal yaşama dikkat çektiler.

20 Aralık 2013 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, dünya yaban hayvanları ve bitkilerine dair farkındalığı arttırmak amacıyla 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer, “Dünya Yaban Hayatı Günü, her yıl düzenlenen ve yaban hayatına adanış en önemli küresel etkinlik haline gelmiştir. 2020 yılı teması ise dünyanın biyoçeşitliliğinin kilit bileşenleri olarak bütün yaban hayvan ve bitki türlerini içeren “Dünyada tüm yaşamın sürdürülebilirliği” başka bir açıdan ise; Dünya Yaban Hayatı Gününün 2020 yılının teması olarak her türlü ve güzel formunda yabani fauna ve flora (hayan ve bitkiler) da dahil biyoçeşitliliği kutlanmaktadır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.