TÜRSAB Hatay BTK Üyesi Yavuz: İskenderun, Arsuz ve Belen bölge turizminin lokomotifi olmalı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hatay Bölge Temsil Kurulu (Hatay BTK) yönetim kurulu üyesi İbrahim Yavuz, İskenderun, Arsuz ve Belen’in turizmde ortaklaşarak bölgenin lokomotifi olabilecek projelere imza atabileceklerine işaret etti.

 “İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın’ın bölge turizminin kalkınması için çok istekli oldukları gözle görünür bir şekilde ortada. Atanmış ve seçilmiş yöneticilerimizin bu alanda yaptıkları çalışmalar  çalışmalar bölge insanımızın da takdirini topluyor.

YAVUZ, GEÇTİĞİMİZ AYLARDA TURSAB YETKİLİLERİNE BELEN’İN TARİHİ TURİSTİK DEĞERLERİNİ TANITMIŞTI…Bu bağlamda; atanmış ve seçilmişlerin bölge turizmi için güç birliği yapması ve ortak projelere imza atması bölgemizde turim için çok önemli bir adım olacaktır” diyen TÜRSAB Hatay BTK yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Zinde Turizm işletmecisi olan İbrahim Yavuz, Gastronomi Turizmi Çalıştayında yaptığı konuşma ile Arsuz, İskenderun ve Belen’in lokomotif gücü oluşturarak bölgenin turizmine öncülük yapabileceğini bölge yöneticilerinin ve değerlerinin de buna çok önemli katkılar sunacak güçte olduğunu dile getirmişti.

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hatay Bölge Temsil Kurulu (Hatay BTK) yönetim kurulu üyesi İbrahim Yavuz, söz konusu çalıştayda konuşmasında “Belen ilçemizdeki tarihi ve kültür varlıklarımız gezip görenlerin gözlerini kamaştırıyor. Şehitler Abidesi, Kanuni Sultan Süleyman Camii, Abdurahman Paşa Türbesi, Meryem Ana Katolik Kilise ve Manastırı, Bakras Köprüsü ve Bakras Kalesi gibi değerler bölgemiz için çok önemli değerlerdir. İskenderun, Arsuz ve Belen bölgemizin turizm lokomotifini oluşruabilir. Belediyelerimiz bölgemizin değerlerine değer katacak güçtedir. Üç ilçe Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, turizm sektörü temsilcilerimiz gücünü birleştirdiği takdirde bilgemizde turimin atağa kalkması için hiçbir engel yoktur.. dedi ve konuşmasının devamında da, Arsuz’un sahip olduğu değerler, festivaller şehri olarak anılması ve bu ilçemizdeki tarihi kültürel değelerimiz eşsiz güzelliklere sahip, İşte Arsuz’u İskenderun’u ve Beken’ı kucaklayacak çalışmalara imza atmalı kendini sorumlu hisseden herkes bu projenin bir ucundan tutmalı ve omuz vermeli” dedi.

Büyük İskender’den günümüze sahip olduğumuz değerler sahiplenmemizi bekliyor”

Arsuz ve İkenderun’un da tarihi değerleriyle bölgede dikkat çeken özellik ve değerlere sahip olduğunu anımsatan  TÜRSAB Hatay Bölge Temsil Kurulu (Hatay BTK) yönetim kurulu üyesi İbrahim Yavuz, Büyük İskender’den günümüze sahip olduğumuz değerler sahip çıkmamızı bekliyor. İskenderun, Arsuz ve Belen’in lokomotif gücü Payas’ı, Erzin’i ve Dörtyol’u da bu kervana katacaktır. Ve bizler bu değerlerimize sahip çıkacağız ” mesajını verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.