İSKENDERUN GASTRONOMİ DERNEĞİNİN GASTRONOMİ TURİZMİ ÇALIŞTAYI YAPILDI… İskenderun’da Turizm sektörü yol almak istiyor…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen ve Yönetim kurulu’nun girişimleriyle İskenderun Ticaret ve sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen “GASTRONOMİ TURİZMİ ÇALIŞTAYI” yapıldı.

İskenderun’da turizm sektör temsilcileri, akademisyenler, İskenderun Gastronomi Derneğinin koordinasyonunda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelerek “Gastronomi Turizmi Çalıştayı” yaptı. Yapılan bu çalıştay küçük ama kent adına atılan büyük bir adım…

Çalıştaya  Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Öğretim Görevlisi Duygu Babat ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Görevlisi Fikret Gökçe’nin sunumuyla yapılan çalıştay, bölgenin turizm alanında atak yapacağının sinyalini verdi.

“İskenderun Karidesi Festivali hazırlıkları başladı”

(İSGAD  Başkanı Gülşen Sökmen ise de kentin tanıtımı için bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının elini taşın altına koyması ve sorumluluk alması gerektiği mesajını vurgulandı.

İskenderun ve çevresinde turizm alanında yapılması muhtemel çalışmaları masaya yatıran  İSKGAD Yönetim Kurulu üyesi TÜRSAB Hatay Y.K. Üyesi Canan Gürpınar, Büyük İskender’in adını taşıyan Jumbo cinsi İskenderun Karidesini tanıtmak üzere Festival ile ilgili görüşmelerin sürdüğü ile ilgili katılımcıları bilgilendiren bir konuşma yaptı.

Yavuz: İskenderun, Arsuz ve Belen bölge turizminin lokomotifi olmalı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hatay Bölge Temsil Kurulu (Hatay BTK) yönetim kurulu üyesi İbrahim Yavuz, İskenderun, Arsuz ve Belen’in turizmde ortaklaşarak bölgenin lokomotifi olabilecek projelere imza atabileceklerine işaret etti.

Arsuz’un sahip olduğu değerler, festivaller şehri olarak anılması ve bu ilçemizdeki tarihi kültürel değelerimiz eşsiz güzelliklere sahip, İşte Arsuz’u İskenderun’u ve Beken’ı kucaklayacak çalışmalara imza atmalı kendini sorumlu hisseden her kes bu projenin bir ucundan tutmalı ve omuz vermeli” dedi.

İskenderun Gastronomi Derneğinin çalışmalarına gönüllü katkı sunan Gazeteci Serpil Korkmaz da İskenderun’da “Hüzün Turizmi” kapsamında turlar düzenlenerek bölge turizminin desteklenebileceğine dair görüşlerini dile getirdi. Korkmaz konuşmasında; 1- İSSOS SAVAŞLARI (MÖ 333)  2- 39. TUGAY ve YEMEN TÜRKÜSÜ (TRABLUSGARB YEMEN, KORE, OTUZDOKUZLULAR’ın yaptığı arşiv ve belge çalışmalarıyla Yemen’e giden 25. Alay İskenderun’da Otuzdokuzlar’a katılarak uğruna yakılan Yemen Türküsünün İskenderunda söylenmesi. KIBRIS ÇIKARTMASI, FRANSIZ İŞGALİ (30 Ekim 1918- 20 Ekim 1921) – FRANSIZ ASKERİ MEZARLIĞI  (CIMETİERE MİLİTAİRE FRANCE 1935) bu alanlar hüzün turizmi kapsamnında turizme katkı sunabilir.” diye konuştu…

“Körfez Turizm Birliği kurulmalı”

Her bir turizmcinin ayrı ayrı görüşlerini dile getirdiği toplantıda İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Görevlisi Fikret Gökçe’nin dikkat çektiği ise bu toplantıdan çıkan en önemli sonuç olarak “Körfez Turizm Birliği kurulmalı ve bu birlik ya da komisyon dile getirilen projelerin yaşama geçirilmesi için toplanmalı bölge insanının da bu oluşumu destekler yönde çabaları olmalı” diye konuşması dikkat çekti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.