ABD: Diplomatik, insani yardım ve mühimmat sağlayabileceğiz

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İdlip saldırısının ardından gerginleşen Türkiye – Suriye ilişkilerinde gelinen nokta ABD’nin Türkiye’yi destekleyeceği yönünde oldu. Önce Anakara’da görüşmeler yapan ardından da Hatay’a gelen ABD’li yetkililer, Türkiye’yi askeri, diplomatik ve insani yardım konularında desteklediklerini, mühimmat sağlayabileceklerini ve Türkiye’nin Patriot talebini incelediklerini belirttiler…

 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kelly Craft, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock bir araya geldi.

03 Mart 2020 Salı günü 13.30’da Cilvegözü Mülki İdare Amirliğinde gerçekleşen toplantıya Vali Doğan’ın yanı sıra Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Büyükelçisi Hadi Sinirlioğlu, Büyükelçi Korkut Güngen, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi  Serdar Cengiz ve Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun katıldı.

Türkiye’nin ABD ve NATO’dan bulunduğu taleplerin değerlendirildiğini ifade eden ABD’li yetkililer, Türk askerinin Suriye’deki krize barışçıl ve siyasi bir çözüm bulunması için mücadele ettiklerini  belirtti.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Hatay’daki temaslarının ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.