Çanakkale Savaşları’nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini vurguya yarışma…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Payas Belediyesinden yapılan açıklamada: Çanakkale Savaşları’nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini vurgulamak amacıyla, ilçe sınırları içerisinde eğitim gören öğrencilere yönelik ödüllü  yarışma düzenliyor.

Millî Bayramlar, Mahallî Kurtuluş günleri önemli günlerimizdir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın tarihlerini daha iyi öğrenebilmesinde bugünlerin büyük katkıları mevcuttur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluş felsefesini ve ruhunu yansıtan zafer günlerini anlam ve önemine uygun olarak kutlamak hepimiz için millî bir görevdir.” denilerek

Bu bağlamda, ilçemiz okullarında okuyan öğrencilere Çanakkale Savaşları’nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak, geçmiş ile günümüz kültürel değerleri arasında bağ kurmalarını sağlamak, millî birliğimiz ve varlığımızı kuvvetlendirmek amacıyla “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında “ Çanakkale Zaferi” temalı yarışmalar düzenlenecektir.

-İlkokul Resim, Ortaokul Mektup , Lise Şiir Yarışmaları düzenlenecektir.  Son Başvuru: 10 Mart 2020 Başvurular Okul Müdürlükleri Ödül Teslim Tarihi: 18 Mart 2020 Saat:10.00 Kamile Şahin Konferans Salonu.

 

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.