“Hükümetin yanlış politikada ısrarı savaş bataklığına sürüklemekte”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Emep Partisi Hatay İl Örgütü,  yaptığı yazılı açıklama ile  Türkiye’nin  “Hükümetin yanlış politikada ısrarı savaş bataklığına sürüklemektedir. Savaş; Sefalet, Kaos ve Ölüm Getiriyor!” ifadelerine yer verdi.

“Hükümetin yanlış politikada ısrarı savaş bataklığına sürüklemektedir” Diyen EMEP Hatay İl Örgütü,  Türkiye, bölgedeki hayallerini gerçekleştirebilmek uğruna bir emperyalistin yanından diğer emperyalistin yanına savrulup durmaktadır. Bir gün Rusya, başka bir gün ABD ile dost pozları çok kısa sürmekte, ardından karşılıklı yaptırımlar ve ağır suçlamalar gelmektedir. Kendine taşeron kıymeti biçilen Türkiye, bu rolden çıkmalı, emperyalist hayallerinden vazgeçmeli, komşuları ile barışçıl bir politika geliştirmelidir. Emperyalistlerle bağımlılık ilişkilerini de tümden kesmelidir.   Türkiye halkı bu savaşa dur demelidir. Emeğiyle, kimseyi sömürmeden evini geçindiren, çocuklarını yetiştirmek ve güvenceli bir gelecek isteyen emekçiler, barış isteğini yükseltmeli, savaşçı politikalara karşı çıkmalıdır. Patronların hesaplarına alet olmayalım, ülkenin savaşa sürüklenmesine engel olalım.” çağrısında bulundu.

EMEP açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi:

Halkın evlatları NATO’cuların, emperyalistlerin, cihatçıların çıkarına teslim edilemez.  Halkımızın onaylamadığı Suriye politikası derhal terk edilmeli, Hükümet acilen tüm askerleri geri çekmeli, ABD, Rusya başta olmak üzere tüm yabancı devletlerin askeri güçlerinin Suriye ve bölgeden çekilmesi, İran gibi bölge devletlerinin kendi sınırına çekilmesi gerekir. “

Emek Partisi Hatay İl Örgütü, yaptığı açıklama ile İdlip’de yaşanan hava saldırısında yaşamını yitiren askerlerin sayısının açıklananın aksine ortada kesin bir rakamın olduğunu savundu. Hükümet Suriye ordusuna bir hafta boyunca verdirdiği kayıpları açıkladıktan sonra, Hatay Valisi  “33 askerimiz şehit oldu” bilgisini verdi. Kesin sayı belli değil, onlarca evladımız hayatını yitirdi. Halkımızın başı sağ olsun.

“ ‘Ortadoğu’nun en önemli gücüyüz’ diye övünen hükümet, ülkeyi terör örgütleri ile birlikte savaşa sürüklemektedir. Ocaklara ateş düşürmektedir.  Savaş Dursun, Ölümler Son Bulsun” şeklinde açıklama yapan Emek Partisi Hatay İl Örgütü açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

 

 

Hükümet Suriye ordusuna bir hafta boyunca verdirdiği kayıpları açıkladıktan sonra, Hatay Valisi  “33 askerimiz şehit oldu” bilgisini verdi. Kesin sayı belli değil, onlarca evladımız hayatını yitirdi. Halkımızın başı sağ olsun.

 

Savaşın faturasını sadece parayla değil, emekçilerin kanıyla da ödemeye başladık. Bu savaşta hiçbir zengin, bakan, paşa oğlu yer almıyor,  yoksul halkın evlatları sürülüyor ateş hattına. Türkiye’ye yeniden tabutlar inmeye başladı. Şuan resmi yetkililerce açıklanan sayı 33. Otuzüç hayat, otuzüç ana kuzusu. Fırat Kalkanı operasyonu 71 askerin ölümü ile sonuçlanmıştı. Ölümlerden ders çıkarmayan, savaş politikalarından vazgeçmeyen iktidar yeni ölümlere davetiye çıkardı. Şimdi yine evlere ateş düştü,  yine çocuklar babasız, eşler kocasız, aileler evlatsız kaldı.

Hükümetin açıklamalarına bakılırsa olan biten Türkiye’nin çıkarlarını korumak için yapılıyor. Peki, bu çıkarlar gerçekte kimin çıkarları? Sınır ötesine asker göndermenin, onlarca gencimizin ölmesinin ardındaki sebepler neler?

‘Ortadoğu’nun en önemli gücüyüz’ diye övünen hükümet, ülkeyi terör örgütleri ile birlikte savaşa sürüklemektedir. Ocaklara ateş düşürmektedir.

Türkiye halkını savaşa ikna etmek için de Kürt düşmanlığı ve milliyetçilik kullanılmaktadır. Gazetelere bakınca, sanki sınırlarımızın yakınında Türkiye’ye saldırmaya hazırlanan güçlü ve tehlikeli bir ordu varmış gibi anlatılıyor. Bu kara propaganda ile yoksul halk, hiçbir çıkarının olmadığı bir savaşa razı edilmeye çalışılıyor.

Siyasi iktidar savaş politikalarıyla, halkın yoksulluğunu,  içerideki tepkiyi örtmek ve hatta bastırmak için kullanıyor.. Türkiye ekonomisinin bütün sorunları yoksul halkımızın sırtına binmiştir. İşsizlik artmakta, hayat pahalılığı katlanılamaz noktaya gelmektedir. Kışın ortasında bir milyon hanenin doğal gazı, faturalarını ödeyemedikleri için kesilmiştir. İntiharlar artmıştır. Başka bir ülkenin topraklarında sürdürülen bu haksız savaş halkımız için hem ölüm hem daha fazla yoksulluktan başka bir sonuç vermiyor.

Suriyenin geleceğini Suriyeliler belirlesin. Bir başka ülkenin egemenliğini, toprak bütünlüğünü hiçe sayan Suriye politikası ülkemizi vekâlet savaşlarından hızla kapsamlı bir savaşa sürüklemektedir. Önceki gün devletin resmî haber ajansı TSK mensuplarının, IŞİD amblemli kişilerle birlikte fotoğrafını servis etmiş ve daha sonra bu fotoğrafları yayından kaldırmıştır. IŞİD eli kanlı bir terör örgütüdür. NATO da eli kanlı bir terör örgütüdür.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.