Aralarında Hatay’ın da bulunduğu 8 ilde Koronavirüs alarmı verildi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bangladeşli Muhammed yüksek ateş şikayeti nedeniyle getirildiği Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderilen Bangledeşlinin ülkesinden İran’a buradan da kara yoluyla Suriye’ye gittiği, rahatsızlanması üzerine Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

Aralarında Hatay’ın da bulunduğu 8 ilde verildi. Koronavirüs alarmı verilen diğer iller ise Zonguldak, Ordu, Kütahya, Eskişehir, Kastamonu, Uşak ve Manisa. Çok sayıda kişi gözlem altına alındı. Türkiye de her gün önlemlerini artırırken 8 ilde 19 kişi gözlem altında. Hatay’da, Bangladeş uyruklu bir kişi, yüksek ateş şikayetiyle getirildiği Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınmıştı.

Bu güne kadar 2 bin 762 kişinin hayatına mal olan 12 Aralık 22019 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya korku salmaya devam ediyor.

Zonguldak’ta 13 İranlı soför, Kütahya’da Tayland’dan tatilden dönen bir kişi, Hatay’da Bangladeş uyruklu bir kişi koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Kastamonu’da ise otobüs ile Van’dan kente gelen üniversite öğrencisi ile ev arkadaşı, yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine koronavirüs şüphesiyle izolasyon alanına alındı. Öte yandan Japonya’dan Ordu’ya gelen bir kişi yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvururken Eskişehir’de bir sağlık ocağına gelen ve koronavirüsten şüphelenilen İran uyruklu şahısta ise virüse rastlanmaması rahat bir nefes aldırdı.

Öte yandan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (ERDEMİR) İran’dan malzeme getirdiği öğrenilen 13 İranlı 112 ekipleri tarafından gözetim altına alındığı belirtiliyor.

Yüksek ateş şüphesiyle İran’dan malzeme getiren 5 kişi tedbir amaçlı gözetim altına alındığını açıklayan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, her ateşi olanda da CORONA virüsü olmasının mümkün olamayacağını kaydetti…

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.