Körfez’de dalışın önemli noktaları: Keldağı, Meydan Köyü ve Madenli…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz, Samandağ ve Yayladağı kapsayan İskenderun Körfez Dalış Merkezi () Projeye dair çalışmalar bölgenin dalış turizminde umut vadediyor. Bu kapsamında İskenderun Körfez Dalış Merkezi (İKDM)Proje çalışmaları bitiminde hazırlanan rapor Hatay Valisi Rahmi Doğan’a makamında sunuldu. 

Arsuz, Samandağ ve Yayladağ kıyılarında gerçekleştirilecek İKDM projesinin bölge dalış  turizmini çok daha ileriye taşıması, balık neslini tüketen ticari zıpkın avcılığı, kafes ve dinamit avcılığının önlenerek  artan su ürünleri miktar ve çeşitliliğinin dalış turizmini daha cazip hale getirmesi,  balık avcılığının daha düzenli verimli  hal alması ve bütün bunların neticesinde bölgemizde   istihdama önemli katkıda bulunacağı nedeni ile Hatay Valisi Rahmi Doğan projenin bölge için önemine vurgu yaparak  DOĞAKA Genel Sekreteri  Onur Yıldız’ı gerekli çalışmaların yapılarak maddi manevi desteğin verilmesi hususunda çalışmaların başlatılması için görevlendirdi.

Toplantıya katılan projeye yapıcı yaklaşımı ve yakın ilgisi karşısında yaptıkları çalışmanın semeresini görmekten dolayı memnun oldular.

Çalışmalar sonucu varılan ortak akıl ile çıkan sonuç: 6 etaptan oluşan dalış merkezimizin ilk olarak en önemli 2 ayağı olan Keldağı, Meydan Köyü ve Madenli Yat limanı bölgelerini dalışçıların ve su sporcularının kullanımına uygun hale getirerek turizme ve istihdama katkıda bulunmak oldu. Bu karara varılmasında Valimiz Rahmi Doğan’a yakın ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür edildi.

DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, başta projeyi hazırlayıp raporu sunan Doç. Dr. Aydın Demirci ile Öğr. Gör. Necdet Uygur olmak üzere projeye 3 aylık sürede katkı sağlayan ve bundan sonra da gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyecek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.