İSKENDERUN KENT KONSEYİ KURULUYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da belediyenin öncülüğünde kent konseyi kuruluyor. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kent Konseyi genel kurulunun 28 Şubat 2020 günü İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında saat:15.00’da gerçekleştirileceğini belirtti.

İskenderun’un her yönden gelişmesi ve kalkınması noktasında toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Fatih Tosyalı, şöyle konuştu.

KENTİMİZ İÇİN HERKESE GÖREVLER DÜŞÜYOR

“Kent Konseyi kavramı, esas olarak yerelde demokrasinin gerçekleştirilebilmesi amacını gütmektedir. Ülkemizde AB uyum yasaları sürecinde 08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanması ile yerini almıştır. Yerel Gündem 21 (Bkz Ek: Yerel Gündem 21) ulusal programı kapsamında şu ana kadar ülkemiz kent konseyleri başarılı çalışmalara imza atmışlardır.

Yerelde demokratikleşme ifadesi, ilk bakışta ulusal düzeyde bir demokratikleşmeden ayrı bir kavram ifade ettiği düşünülse de, asıl olan demokratikleşme sürecinin yerelden ulusala doğru tümevarım rotası izlenmesini sağlamak anlamını taşır. Bu kapsamda, kent konseyleri, ulusal demokratikleşme süreçlerinde tümevarım bağlamında ilk basamaktır da denebilir. “

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Yerel siyasi dinamiklerin tek başına bir demokratik model oluşturmasının doğal olarak mümkün olmadığının açık olduğunu ifade eden Başkan Fatih Tosyalı,”Bu nedenle başta sivil toplum örgütlerinin ve kentte yaşayan bireylerin yerel siyasi yönetişimdeki yerinin güçlendirilmesi açısından da Kent Konseyleri açık bir araç konumundadır. Bu bakış açısı ile Kent Konseyi, kent içerisinde barındırdığı tüm sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarının yerel yönetişimdeki çatısıdır. Bu çatının inşasında verilen her bir emeğin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile tüm emek veren arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor ve İskenderun’un geleceğinin sağlam adımlar ile tesis edildiğini görmekten ayrıca gurur duyuyorum. Şimdiden İskenderun Kent Konseyi şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. “diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.