Published on:  /   Yorum yapılmamış

MERSİN

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Uluslararası Öğrenci ve Akademisyenler Sosyal Uyum Buluşması” etkinliğinin üçüncüsü 24 – 25 Şubat 2020’de Mersin’de gerçekleştirilecek.

Ülkemizde ev sahipliği yaptığımız yabancıların sosyal uyumlarının sağlanması adına görüş alış verişinde bulunmak ve bilgilendirme yapmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Vali Ali İhsan SU, Vali Yardımcısı Süleyman DENİZ, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal AY, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk KORKMAZYÜREK, Mersin Üniversitesi rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmanil YAĞCI, Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali DERAN, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr.Gökçe OK, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr.Aydın Keskin KADIOĞLU, BMMYK Uluslararası Koruma Müdür Yardımcısı Gökçe SARAYDIN, Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İLDAY’ın yanı sıraillerde göç alanında çalışan akademisyenler ve uluslararası öğrenciler katılacak.

Açılış konuşmalarının ardından Yabancıların Toplumsal Uyumlarına ilişkin bilgilendirme sunumu yapılacak. Sunum sonrası düzenlenecek 3 farklı oturum ile “Akademisyenlerle Göç ve Uyumu Konuşuyoruz” başlığı altında Sosyal Uyum Alanında Yapılan Akademik Çalışmalar ve Elde Edilen Bulgular, Sosyal Uyum Alanına İlişkin Saha Gözlemleri, Uyum Sürecinde Uygulanacak Ulusal ve Yerel Politikalara İlişkin Tavsiye ve Görüşler bağlamında akademisyenlerle fikir alış verişinde bulunulacak.

Programda ayrıca, göç alanında çalışmalar yürüten akademisyenlerin sosyal uyum çalışmalarına ilişkin tavsiye ve önerilerine geniş ölçüde yer verilecek.

Programın ikinci günüde ise uluslararası öğrencilerle bir araya gelinecek. Açılış konuşmalarının ardından etkinlik kapsamında; Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Uzmanı Abdulsamed KORKUT; Sosyal Uyum Alanında Yürütülen Faaliyetler, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı YTB Uzmanı Mahmut Esat SOFUOĞLU; Türkiye Burslarına İlişkin İşlemler, Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü İl Göç Uzmanı Murat İNSEL; Öğrenci İkamet İznine İlişkin İşlemler konusunda bilgilendirme sunumu yapacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.