Başkan Fatih Tosyalı’dan Bilgilendirme Toplantısı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

-Başkan Fatih Tosyalı, Muhtarlar Ve Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

-Başkan Fatih Tosyalı, Kentimiz İçin Vargümüzle Çalışıyoruz..

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Kentimizin için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Belediyesi brifing salonunda mahalle muhtarları ve basın mensupları ile bilgilendirme ve istişare toplantısında bir araya geldi.

Belediyenin çalışmalarını, faaliyetlerini, projelerini görsel sunum eşliğinde aktaran Başkan Fatih Tosyalı, ”İskenderun’umuza ve hemşerilerimize hizmet noktasında ortak akıl çerçevesinde hareket etmeye devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar gece gündüz demeden çalışıyoruz. Muhtarlarımız, basınımız, sivil toplum kuruluşlarımız, vekillerimiz kamu kurum ve kuruluşlarımız, odalarımız, kısaca toplumun her kesimi ile iç içeyiz iletişim halindeyiz ”dedi.

Ziraat Bahçesi Kazanımı – Millet Bahçesi Projesi

Sık sık vatandaşlar ile de bir araya geldiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı,” İskenderun’da Değer katacak birçok çalışma içerindeyiz. Bunlardan bahsetmek istiyorum.Sakarya mahallesinde Emel Akçay İlk Okulu karşısında bulunan ve uzun süredir atıl vaziyette duran gayrimenkul üzerindeki 49 yıl süre ile verilen kullanım hakkı şerhi girişimlerimiz sonucunda kaldırılarak belediyemiz envanterine kazandırılmıştır. Kamuoyunda ziraat bahçesi olarak bilenen 237 bin 369 metre karelik yüzölçümüne sahip gayrimenkulün, çevre şehircilik bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler sonucu gerekli ön izinler tamamlanarak çok geniş kapsamlı millet bahçesi yapılması amacıyla belediyemize süresiz tahsisini sağladık. Buranın projelendirmesiyle ilgili üniversite ve profesyonel firmalardan destek alarak İskenderun’a değer katacak çok güzel bir sosyal yaşam alanı kazandırmayı hedefliyoruz ”şeklinde konuştu.

İskenderun’a yeni bir stat kazandıracaklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı, şunları söyledi:

5 Temmuz Stadyumu Kazanımı – Millet Bahçesi Projesi

“Mevcut 5 Temmuz stadının tamamen yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması konusunda çevre ve şehircilik bakanımızın verdiği talimatın ivedilikle hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları ve prosedürü devam ettiriyoruz. Yeni stadyumu ise İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsüne yapılması için ön izin ve işlemler tamamlanarak protokol aşamasına gelinmiştir.

Meydan Mahallesi Tapularının Kazanımı

Meydan mahallesinde bulunan 21 bin metre karelik arazi yoğun çalışmalarımız sonucu belediyemiz envanterine kazandırılmıştır. Bu gayrimenkul ilerde meydan mahallesi düzenleme çalışmalarında İskenderun’umuza değer katacaktır.

Mustafa Kemal Mahallesi Gayrimenkul Kazanımı

Mustafa Kemal mahallemizde bulunan mülkiyeti maliye hazinesine ait 5 katlı bina kültür evi olarak kullanılmak üzere milli emlak genel müdürlüğünce belediyemize ücretsiz ve süresiz belediyemize tahsisi sağlandı.

Kültür Sarayı Yenileme Projesi

Mülkiyeti belediyemize ait numune mahallemizde bulunan kültür sarayımız; adalet bakanlığı iş yurtları tarafından çok yenilenerek kıymetli İskenderunlu hemşerilerimizin hizmetine sunuldu.

 

Doğan Gazinosu Yenileme Projesi

Doğan gazinosu olarak bilenen 1’nolu sosyal tesisimiz, yine adalet bakanlığı iş yurtları tarafından çok kısa sürede yenilenerek yeni haliyle hizmete hizmetine alınacaktır.

Millet Parkı Tadilat Ve Yenileme Projesi

Mevcut millet parkı içerisinde bulunan sosyal tesisimiz, adalet bakanlığı iş yurtları tarafından bir takım yeni düzenlemeler yapılarak kısa bir süre içerisinde kaliteli hizmet vizyonu ile İskenderunlu hemşerilerimizin kullanımına sunulacaktır.”

Bunun yanında birçok projenin takipçisi olduklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı,” Yeni küçük sanayi sitesi projemiz devam ediyor. Sahil spor kompleksi yenileme projesi kapsamında zeminde halısı komple yenilendi. Sahil spor komplekslerinde bulunan halı sahayı en son teknoloji ile yenileyerek sporseverlerin hizmetine sunduk. Şehit ve gazi dernekleri – muhtar ve koruculara yer temini yapıldı. RaufDenktaş spor tesislerinde bulunan eski briç salonu olarak bilinen tesisler yenileme ve teşrifi yapılarak. 5 Temmuz İskenderunspor’un kullanımına tahsis olunmuştur ”şeklinde konuştu.

Başkan Fatih Tosyalı, konuşmasının devamında şunları söyledi:”

“Mevcut hizmet verilen 17 adet kültür evine ilave olarak İsmet İnönü ve Karayılan Mahallerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunulan iki adet kültür evi ile toplam kültür evi sayımız 19 oldu. İskenderun Belediyesi 1. kitap günlerini düzenledik. 1/1000 revizyon imar planı bir çok örneklerine bakıldığında 2-3 yıl süren imar planı değişiklik çalışmaları ekibimizin yoğun ve gayretli çalışmaları sonucunda 4-5 ay gibi çok kısa sayılabilecek bir zamanda askıya çıkartılarak İskenderun’umuzda inşaat sektöründe faaliyet gösteren tüm hemşerilerimizin kullanımına açılmıştır.

Dev Spor Tesisleri Kazanımı

2019 yılının son günlerinde Gençlik ve Spor Bakanımızın İskenderun’a ziyareti sırasında spor toto teşkilat başkanlığı ile belediyemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde 5 adet çok amaçlı basketbol sahası, 10 adet mahalle tipi futbol sahası, 2 adet antrenman spor salonu, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzunun yerleri tespit edilmiş olup, yapım ve ihale sürecine çok kısa sürede geçilecektir.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Çalışmaları

Kent konseyi kurulması ile ilgili meclisimizce görevlendirilen yürütme kurulu çalışmalarını devam ettirmekte olup, 28 Şubat tarihinde çok geniş katılımlı bir genel kurul toplantısı yapılacaktır. Bununla ilgili çalışmalara katılan meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediye başkan yardımcımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu konuda İskenderun’daki gerek kamu gerekse STK’larımızdan geniş katılım ve destek bekliyoruz.”

Bunların yanında birçok hizmeti hayata geçirdiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı,” Tüm müdürlüklerimiz çalışmalarını kent genelinde sürdürüyor. Kentin en ücra noktasına kadar hizmet ediyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda yoğun çalışıyoruz. Toplumun her kesimine imkânlar ölçüsünde destek oluyoruz. Tüm bu çalışmalar İskenderun için. İskenderun’a Değer ” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.