Adem Yarıcı’nın annesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ciğerim, Erdoğan’ım diye seslendi…”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya’da yaşanan acılı anne Ayşe Yarıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğo’na seslenerek kendilerine sahip çıkmasını istedi. 

 “Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?” diyerek kendini yaktı ve daha sonra ambulansta geçirdiği kalp krizi tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Âdem Yarıcı’nın Antakya’da yaşanan acılı annesi Ayşe Yarıcı, oğlunun yaşadığı ekonomik sorunlar yaşadığını, oğlunun uzun süredir iş bulamadığını anlattı Anne Yarıcı,  “Oğlum çocuklarını bıraktı gitti kendi kendini yaktı. Parasızlıktan açlıktan çocuğum gitti kendini yaktı. Paraları, yiyecek ekmekleri yoktu. Boyacıydı iş bulamıyordu. Üç çocuğu vardı. Onlara da biz bakacağız. Babası gitti ben bakacağım. Bizlere yetkililer yardım etsin. Cumhurbaşkanımız bize yardım ederse memnun olurum. Ciğerim, Erdoğan’ım, seni alnından öperim yavrum. Daima başımızın üzerinde kalasın. Çok memnun oluruz eğer bize yardım edersen, Erdoğan’ım, yavrum” dedi.

Hatay Valiliği’nin önünde “Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz” dedikten sonra kendini yakan ve ardından da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Adem Yarıcı ile ilgili Ağrı Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Selma Gökçen, sosyal medya hesabından “Kimse açlıktan kendini yakmaz. Öyle olsaydı Nijerya, Çad, Zambiya, Haiti, Madagaskar, Yemen ve Sierra Leone gibi ülkelerde insan kalmazdı. Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez.” ifadelerini kullandı.

‘Çocuklarım aç’ diyen bir baba kendini yakmıştı… CHP’den Erdoğan’a tarihi hatırlatma

Hatay’da ‘çocuklarım aç’ dedikten sonra kendini yakarak bir babanın kendi yaşamına son vermesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önce yaptığı konuşmayı hatırlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Yeniçağ gazetesinin internet haber portalında bu hatırlatmayı yaptı:

Hatay’da işsiz bir yurttaşımız “çocuklarım aç” diyerek kendini yakarak yaşamına son verdi. Erdoğan: Vatandaş meydanlarda ‘açız’ diye bağırıyorsa, kirayı elektriği suyu ödeyemiyorsa, açlık sınırının altındaysa ülkeyi bu hale mevcut hükumet getirmiştir” şeklindeki ifadelerini paylaştı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.