BAŞKAN YAVUZ DEPREMLE İLGİLİ ÖZEL KOMİSYON OLUŞTURDU

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Plan ve Proje müdürlüğüne verdiği talimatlarla depremle ilgili özel komisyon oluşturdu.

Halkın deprem konusunda bilinçlenmesi, olası depremler karşısında acil eylem planlarının hazırlanması için oluşturulan komisyon çalışmalarına başladı.

  • Başlanan çalışmalar doğrultusunda; Öncelikle ilçe sınırları içerisinde 22 adet afet toplanma alanı ayrıldı.
  • Ayrıca Belediye bünyesinde Afet arama kurtarma ekiplerinin kurularak ekiplere eğitimleri başlatılacak.
  • İlçe genelinde depreme hazırlık amacıyla eğitim faaliyetleri başlatılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan YAVUZ; “ Son bir aydır ülkemizin birçok bölgesinde depremler yaşadık. Son olarak 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği binin üzerinde yaralılarımızın olduğu merkezi Elazığ Sivrice olan, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve ilçemiz Kırıkhan’da da hissettiğimiz deprem yaşadık.

Depremler sonrası Deprem uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda Hatay ve dolayısıyla da Kırıkhan’ın riskli bölge olduğu tespit edildi.

Bizlerde belediye olarak halkımızın can güvenliği için özel komisyonlarımızı acilen oluşturup çalışmalarını başlattık. Hemşerilerimizin gönlü rahat olsun. Ancak bizlerin gayreti kadar siz değerli hemşerilerimizin de duyarlı olup her an deprem olacakmış gibi evlerimizin içerisinde gerekli tedbirleri almaları gerekir. Bir ihmal Allah (c.c.) korusun birçok cana mal olabilir. Unutmayalım ki deprem öldürmez, ihmal öldürür.” Dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.