Aile Danışma Merkezi açıldı… Sıra Kadın Sığınma Evinde!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Aileye yönelik  her türlü yönlendirme ve bilgilendirme in yapılacağı aile danışma merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Aile Danışma Merkezi açıldı… Sıra Kadın Sığınma Evinde!

 

Belediye öncelikle imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, evlendirme, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır. Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50.000’i geçen belediyelerin, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma yükümlülüğü var.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,

açılışı yapılan aile merkezinde ailenin bütün fertleri ne sosyal psikoloji hukuksal alanda yardım ve destek de bunun olacağını belirtti.

Sıra Kadın Sığınma Evinde

Antakya’da kadın sığınma evinin bulunduğu belirtilen açılışta İskenderun’a da kadın sığınma evi açılması ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bireylerin ve belediyelerin üzerine düşen görevi olduğunu belirten Hatay Baro Başkan Yardımcısı Av. Sevinç Çakıcı, “Belediyeler nüfusları oranında ‘Sığınma Evi’ açmak zorunda. Bunu yasa öngörüyor.” dedi.

İskenderun Belediyesi bünyesinde ailelerimize hizmet vermek üzere oluşturulan Aile Danışma Merkezi; Kaymakam İskender Yönden’in teşrifleriyle hizmete açıldı.

İskenderun Tayfur Sökmen Bulvarı’nda İskenderun Belediyesi’nin koordinasyonuyla hizmete giren Aile Danışma Merkezi açılış programına;

Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İskenderun İlçe Müdürü Kadir Başar, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, Hatay Baro Başkan Yardımcısı  Av. Sevinç Çakıcı, AK Parti İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Bedriye Aslan ve MHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.