Hayrettin Karaca Anısına ağaç diktiler…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Millî Eğitim Bakanlığı, tüm personel ve öğrencileri ile birlikte 20 Ocak’ta hayatını kaybeden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın uğurlandığı gün 81 ilde binlerce ağacı toprakla buluşturdu. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Ankara’da öğrenciler ile birlikte fidan dikti.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘ un öncülüğünde 81 ilde 100 Fidan dikim projesi gerçekleştirildi. TOPRAK DEDE Hayrettin Karaca’nın anısına , 22/01/2020 tarihinde İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Namık Kemal Ortaokulu ve Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri 100 fidanı toprakla buluşturdu. Öğretmenler ,öğrenciler ve veliler Toprak Dede anısına; “Fidanlarımızı toprağa emanet ediyoruz TOPRAK DEDE.” Açıklamalarında bulundular.

“Doğa bize emanet”

İnsanların, doğanın sahibi olmadığının altını çizen Bakan Selçuk, “Doğa bize emanet ve bütün bu bitkiler bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yurttaşlarımız. Onlarla beraber yaşıyoruz.” diye konuştu. Selçuk, fidan dikimi ile Karaca’nın da yad edildiğini vurgulayarak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.