Modern Ulaşım Samandağ’da Başlıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği kent içi toplu taşıma rehabilitasyon çalışmalarıyla vatandaşlara güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sağlamaya devam ediyor.

İl genelinde devam eden toplu taşıma rehabilitasyon çalışmalarında Samandağ’da faaliyet gösteren 160 hak sahibi üyeyi kapsayan proje açıklanarak gerekli UKOME kararları alındı.

Alınan kararlar doğrultusunda modern, konforlu, engelli erişimine uygun; 65 yaş ve üzeri, %40 ve üzeri engelli ile kısıtlı vatandaşların toplu taşıma hizmetinden ücretsiz faydalanacağı yeni ve yaşı küçük araçlar ile bu hizmet verilecek.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte elektronik ücret toplama sistemi de uygulamaya konacak ve Samandağ’daki vatandaşlar da Hatay Kart uygulamasından faydalanabilecek. Ayrıca Samandağlı vatandaşlar Hatay Kart sayesinde aktarma indirimlerinden de yararlanarak ekonomik ulaşımın rahatını yaşayacak.

Hayata geçirilecek proje ile hem vatandaşlar nitelikli ulaşım hizmeti almış hem de şehir merkezindeki trafik rahatlamış olacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.