CHP’DEN “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar” için soru önergesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Gençlik Ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlunun yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar” ile ilgili soru önergesi verdi.   

Tokdemir, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kanunu tarafından yükseköğretim öğrencilerine sağlanan geri ödemeli kredilerin tahsilinde bazı mağduriyetler yaşandığını belirterek şu ifadeleri dile getirdi:

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, soru önergesinde şu görüşlere yer verdi: “öğrencilerimiz mezun olduktan sonra işe başlamaları halinde kredi borçları maaşlarından kesilmekte, 2 yıl sonra işe girmemeleri halinde ise kredi borçlarına faiz uygulanmaktadır. İşe giremeyen öğrencilerimizin kredi borçlarına ilave edilen faizlerin iş bulamayan öğrencilerimizi çok zor duruma sokmaktadır. Bu bağlamda; Kredi borçlarına faiz uygulanan mezun öğrenci sayısı kaçtır? Mezun olan öğrencilerin ödenmeyen ve faizi ile birlikte olan toplam borçları ne kadardır? İş bulamayan üniversite mezunu öğrencilerimizin kredi borçlarına uygulanan faizin kaldırılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Bahse konu hakkında borcunu ödemeyen öğrencilerimize herhangi bir yasal işlem yapıldı mı? Yapıldıysa kaç öğrencimize yapıldı?

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.