MarFresh2020 ile “Deniz ve tatlı su ekosistemi her geçen gün önem kazanıyor”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Deniz ve tatlı su ekosisteminin masaya yatırılacağı 2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumu Şanlıurfa’da 2020’nin Eylül’de yapılacak. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Prof.Dr. Tahir Özcan, Sahil Petek Pastanesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Prof. Dr. Tahir Özcan, Şanlıurfa’da 2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumu ile ilgili bilgi verdi.

2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumu

Mavi Yeşil Doğa Ve Bilim Derneği koordinasyonunda Harran Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı 2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumuna katılacak. Yerli ve yabancı bilim insanlarının konuk edileceği sempozyum, 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında Şanlıurfa’da Osman Bey kampüsünde gerçekleştirilecek.

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Özcan, Şanlıurfa’da 2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumuna, yerli ve yabancı bilim insanlarıyla birlikte katılacaklarını söyledi.

İSTE’li Prof. Dr. Tahir Özcan, sempozyum ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu toplantıda Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, Fatih Yalçın da hazır bulundu.

İSTE İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan karşılıklı sohbet etme olanağı buldu.

İskenderun karidesi ile ilgili de kentin simgesi olabilecek bir konumda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özcan, tüm dünyada bilinen ancak İskenderun’da yeteri kadar bilinmeyen tanınmayan İskenderun Karidesinin tanınırlığının da arttırmasının söz konusu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Özcan, İskenderun Körfezi’nin su ürünleri zenginliği açısından önemini herkes bilmekte. Özellikle de Jumbo karidesi dünyanın her yerinde biliniyor Buradan hareketle İskenderun’un tanıtımında çok önemli bir değerdir” dedi.

Marfresh2020 Sempozyumu Şanlıurfa’da yapılacak

Mavi Yeşil Doğa Ve Bilim Derneği öncülüğünde, Harran Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenledikleri 2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumunun da duyurusunu da yapan Prof. Dr. Tahir Özcan, “(MarFresh2020) 2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumu 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında Şanlıurfa’da Osman Bey kampüsünde gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan sempozyuma Uluslararası bilim insanları  katılacak. 2. Uluslararası Deniz ve Tatlı Su Bilimleri Sempozyumunda Marfresh 2020 ile ülkede ve dünyada her geçen gün giderek önem kazanan deniz ve tatlı su ekosistemleriyle ilişkili olan kaliteli besin, çevre, biyolojik çeşitlilik, ekoloji, kirlilik, taşımacılık, gastronomi, turizm ve temiz su kaynağı yönetimi alanında çalışmalar yapan biyoloji, ziraat, orman, veterinerlik, mühendislik, ekonomi, turizm, enerji ve tıp gibi çeşitli alanlardaki mühendislik teknolojileri, temel bilimler ve bunlara ilişkin çalışmalar yapan akademisyenler, belediyeler, kamu kurumları, STK’lar ve özel sektör temsilcilerinin bilgi aktarımını sağlayacak.” Diye konuştu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.