HBB YÜZDE 85’i AB hibesiyle GES temelini attı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ayda 13,5 milyon lira elektrik faturası ödeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi, çareyi doğal enerji kaynaklarını aktif hale getirmede buldu. Enerji faturasını yatırıma dönüştürmek amacıyla güneşi bol Akdeniz Bölgesinde gelecekte yaygınlaşması muhtemel bir enerji seferberliğinin de başlamasına öncülük yapması bekleniyor. Bölgemizin doğal enerji kaynaklarını kar amaçlı yatırım olarak değerlendirdiklerini kaydeden HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bu girişimiyle  çevre duyarlılığı yaklaşımlarıyla da çevrecilerin halkın takdirini topladı.

İskenderun’da Yüzde 85’i Avrupa Birliği hibesiyle olan Güneş Enerjisi Santrali temel atma töreninde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve 2’nci Bölge Sorumlusu Taygun Cantürk de hazır bulundu.

Güneş enerjisi tesisinin devreye girmesi durumunda Enerji santralinde 2920 adet güneş enerjisi paneli kurulacak. HATSU yılda 1 milyon ile 1 milyon 200 bin TL tasarruf sağlayacak. Mayıs 2020 de üretime geçmesi planlanıyor.

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali,  tesisin 14 dönüm üzerine kurulacağını belirterek güneş enerjisi tesisinin HATSU’ya yılda 1 milyon ile 1 milyon 200 bin TL tasarruf sağlayacağını söyledi.

HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya’da  15 bin civarında evin aydınlatmasını sağladıklarını, düzenli depolama tesisinden elektrik üretip belediyeye gelir getirildiğini anlattı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, “İkinci tesisimiz ayda 100 bin liralık elektrik üretecek. Bizim HATSU olarak enerji üretime ihtiyacımız var. HATSU olarak 13,5 milyon TL her ay elektrik faturası ödüyoruz. Ödenen su faturalarının yüzde 65’i elektrik faturası olarak geri dönüyordu. Bununla ilgili çalışmalar yaparak, su faturaların geri hizmete dönmesi için elektrik üretmeye seferberlik yaptık. Paramızı hizmet yönünde nasıl yaratmayacağımızın çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.