SEMA İnsani ve Tıbbi Yardım Derneğinden YARDIM EDİN çağrısı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

SEMA İnsani ve Tıbbi Yardım Derneği Sema Acil Müdahale Ekibi bombardımandan kaçan İdliplilere seyyar kliniklerde sağlık, beslenme ve psikoloji desteği veriyor. “Bombardımandan Kurtulanlar; Ölüm Cehenneminden İnsanın Kişisel İhtiyaçlarını Dikkate Almayan Toplanma Yerlerine…”

”Ben camiye sığındım kızlarım ise halalarıyla hastanede kaldılar. Eşimin kardeşi kanser hastası ve ölümü bekliyor. Doğup büyüdüğü Maratnuman’da gömülmek istiyor.” Durumunu böyle anlatıyor 55 yaşındaki Fetihe Tuveyş kendisine sorulduğunda.

Sema Acil Müdahale Ekibi bombardımandan kaçan İdliplilere seyyar kliniklerde sağlık, beslenme ve psikoloji desteği veriyor. bu faaliyetler sırasında yerinden edilmiş kişilerden acı veren hikayeler dinliyor. Evlerinden, köylerinden, şehirlerinden, sevdikleri her şeyden ayrılmak zorunda kalmış insanların hikayeleri bunlar.

Maratnuman’dan ayrılmak zorunda kalan Fudda Hamadi o geceyi şöyle anlatıyor: ” Onlarca uçak tarafından gece boyunca bombardıman yapıldı. İnsanlar gece vakti evlerini terk ederek kimisi araçlarla kimisi yürüyerek şehirden uzaklaşmaya başladı. Bombardıman o kadar yoğundu ki enkaz altında kalmış yaralılarını, ölülerini oradan çıkaramadan ayrılmak zorunda kalan aileler oldu.”

Yaşadıkları yerleri terk etmenin getirdiği zorluğu en fazla hamile kadınlar ve çocuklu anneler çekiyor. Yakın zamanda doğum yapacak Fudda Hamavi ”Sığındığımız camide onlarca aileyle birlikte yaşıyoruz ve doğum için gerekli tüm eşyalarımı terk ettiğim evimde bırakmaz zorunda kaldım bu yüzden endişeliyim” diyor…

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.