Hatboru’nun işgücü talebi Valilik ile imza altın alındı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Rahmi Doğan, MEB 2023 Vizyonu doğrultusunda Hatboru İşletmesi ile Meslek Liselerinin eğitim kalitesinin artırılarak iş gücü arzının işgücü talebi doğrultusunda geliştirilerek nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

09 Ocak 2020 Perşembe günü saat 11.00’de Valilik Makamımda gerçekleşen törene, Vali Doğan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatboru SAN. ve TİC. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar, Hatay  İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Levent Sekban, Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hatice Soydan Sarcan, Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Abdullah Dinç ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Hatboru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar imza öncesi konuşmasında, ” Hatboru biliyorsunuz 55 yıllık bir firma, ülkemizde 28 yıldan beri çalışıyor. Çelik boru imal ediliyoruz. Bu çelik borular içme suyu, sulama, petrol ve doğalgaz ana hatlarında kullanılıyor.  Ürünlerimizin yaklaşık %50 si yurtdışına ihraç ediliyor. Daha iyi ne yapabiliriz diye her zaman kafa yoruyoruz. Ben kısaca Hatboruyu tanıttım, ama aslında en çok üzerinde durduğumuz bugün imzalayacağımız projemizin üzerinde duracağız. Benim nesilde ve benim öncesi nesilde hatırlarsanız altın bilezik konusu vardı. Yani bir meslek öğretelim de altın bileziği olsun gençlerimizin maalesef bunlardan çok uzaklaşıldı. Ara eleman sıkıntısı doğmaya başladı. İkinci vahim durum Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerimiz dezavantajlı durumda hissediyorlar kendilerini, bizim bu algıyı değiştirmemiz lazım. Bu toplumun Endüstri Meslek Liselerinin ve Çıraklık Okullarına çok ciddi ihtiyacı var. Huzurunuzda Sayın Valime, il müdürümüze okul müdürlerimize de çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu apayrı bir efor isteyecek ciddi bir işbirliği ihtiyacı doğacak, umarım bu proje gençlerimizin önünü açmak ve toplumda örnek bir proje olur.”dedi.

 Törende konuşma yapan Vali Doğan ,”Değerli arkadaşlarımız kamuyla özel sektörün birlikte çalışabileceği alanlar oluşturma anlamında bu protokol gerçekten önemli, biz Hatay olarak özel sektörün çok kuvvetli olduğu bir iliz. Bizdeki firmalarda ciddi anlamda üretim yapıp ihracat yapan firmalar tabii bu firmalara eleman yetiştirmek bu firmaların eleman ihtiyacını karşılamakta en önemli hususların başında geliyor. Bugünkü bu protokolde bu amaca yönelik bir protokol bizim meslek liselerimiz ile Hatboru arasında yapılan bu protokolle bazı meslek liselerimizin öğrencilerine hem burs verilecek hem oradaki laboratuvarlar özel sektör gözüyle bir elden geçirilecek ve yeniden dizayn edilecek nihayetinde de buradan mezun olan öğrencilerimiz yine bu fabrikalarda ihtiyaç doğrultusunda da istihdama yönelik bir çalışma içerisine girecek. Bu doğru bir yöntem hem bizim açımızdan doğru bir yöntem, hem de özel sektör mantığı ile baktığımızda doğru bir yöntem. Bugün imzalayacağımız protokolde beş meslek lisemiz var. Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Belen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hatay Halk Eğitim Merkezi, Belen Halk Eğitim Merkezi.  Biraz önceki bahsettiğim kapsamda Hatboru ile birlikte çalışacaklar. Ben bu tür uygulamaların diğer özel sektördeki firmalar tarafından da örnek alınmasını isterim. Biz de Valilik olarak buna destek veririz. Çünkü sanayideki en büyük ihtiyaç ara eleman ihtiyacı bunu karşılama anlamında güzel bir çalışma olmuş ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. ”dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.