İSTE’li Genç Bilim İnsanı Doç. Dr. Yola: GEBİP Ödülünü Aldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi̇ Yola, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)  2019 Yılı GEBİP Ödülünü   Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

 Başarılı bilim insanlarını ve bilimsel çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2019 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) kapsamında; uzman hakemler ve Akademi Konseyi tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda 20 farklı üniversiteden toplam 28 üstün başarılı genç bilim insanı TÜBA-GEBİP ödülüne layık görüldü. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi YOLA da 2019 yılı TÜBA-GEBİP ödülüne layık görülen bu 28 üstün başarılı bilim insanından birisi oldu.

2019 TÜBA Uluslararası Akademi ve GEBİP ödülleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende sahiplerine verildi. Doç. Dr. Yola’ya ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi.

TÜBA-GEBİP ödülleri mühendislik ve doğa bilimleri, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarının Türkiye kaynaklı yüksek nitelikli araştırmalarını ve çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik amacıyla 2001 yılından bu yana veriliyor.

TÜBA-GEBİP kapsamında; Doç. Dr. Mehmet Lütfi YOLA’ ya üç yıl boyunca her yıl 20.000 TL destek verilecek. Ayrıca tez aşamasındaki doktora öğrencileri için yine her yıl 6.000 TL ek destek sağlanacak. Bunun yanı sıra, uluslararası nitelikteki bilimsel çalışmaları kapsamında düzenleyecekleri ulusal ve uluslararası toplantılar için ise 4.500 TL’ye kadar destek sağlanacak.

Törende mutluluğu gözünden okunan Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, çok mutlu olduğunu belirterek, “bu ödülü almamda emeği geçen ve desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta ailem ve İSTE Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli ile birlikte tüm çalışma ve ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.