Hatay Protokolü Noel Bayramını kutladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hıristiyanlığın en önemli günlerinden biri olan Noel Bayramı kutlamalarına katılarak Hristiyan hemşehrilerinin ve cemaatinin bayram coşkusuna ortak oldu.

25 Aralık Çarşamba günü Antakya Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşen bayram kutlamasına Başkan Savaş’ın yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Dogum, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Gerçekleşen bayramlaşma töreninde düşüncelerini paylaşan Fadi Hurigil, Noel Bayramı vesilesi ile şehir içinden ve şehir dışından gelen tüm semavi dinlere mensup vatandaşlar için sadece kilise kapılarını değil gönül kapılarını da açtıklarını belirtti ve Noel Bayramı’nın tüm insanlığa sevgi ve barış getirmesini diledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da Nole Bayramı ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Hristiyan dünyası için çok önemli bir bayramı kardeşçe, bir arada kutladıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Şehrimizde nefes alan tüm inançların iyi ve kötü günlerini hep bir arada karşılıyoruz. Burada yaşayan Hristiyan kardeşlerimizin şehrimize sunduğu tüm katkılardan dolayı çok memnunuz. Noel Bayramı, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünyaya huzur, sevgi ve barış getirsin. Hristiyan kardeşlerimizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da düşüncelerini paylaşarak; “Bayramlar sevinç, huzur ve mutluluk günleridir. Dün geceki kutlamalar da bu şehre renk kattı. Irklarımız, inançlarımız, renklerimiz farklı olsa da tek bir Allah’a inanıyoruz ve kardeşçe yaşıyoruz. Şehrimizdeki huzur ortamının devamı için üzerimize düşen her şeyi birlikte yapmaya hazırız. Herkesin Noel Bayramı’nı kutlarım” dedi.

Bayramlaşmanın ardından Hatay Büyükşehir Belediyesinin Hristiyan vatandaşlar için hazırladığı hediyeler verildi. Kilisesi bahçesinde çekilen hatıra fotoğrafı ile bayramlaşma töreni sona erdi.  

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.