Ülke Genelinde Eşzamanlı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Toplantısı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ülke genelinde önce Valilerimiz Başkanlığında, İl Merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılan Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair bütün kurum paydaşlarının katılımlarıyla düzenlenen toplantının daha yerele inmiş şekliyle Ülke genelinde 20 Aralık 2019 Cuma günü saat 10:00’da İlçe Kaymakamları başkanlığında tüm kurumsal paydaşların katılımı ile eş zamanlı olarak düzenlendi.


İlçemiz Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Musa SARI’ nın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Rahmi KÖKLÜ ve kurum amirleri katıldı. Toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sunum ve bilgilendirmeler yapıldı.
Ülke genelindeki konu ile ilgili son gelişmeler ve ilçemizdeki mevcut durum istişareler yapılarak alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı. Kaymakam SARI, kadına yönelik şiddetle mücadelede, kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına yönelik Adalet Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının bu konu ile ilgili işbirliğini geliştirme ve önlemlerin alınmasına yönelik olarak eşgüdümlü çalışmanın sağlanması için bir protokole imza attıklarını, yasal alt yapının bulunduğunu, bu konuda İlçemizde de gerek koruyucu gerek önleyici, gerekse de bilinçlendirme ve farkındalık yaratmaya dair çalışmaların kurumların işbirliğiyle yürütüleceğini ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.