İTSO üyeleri Arabuluculuk konusunda bilgilendirildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik Arabuluculuk sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Av. H.Hasan Özyiğit, katılımcılara yasalara uygun  Arabuluculuk konularında bilgiler vererek;  “Sosyal ve ekonomik büyüme, bu alandaki ilişkilerde de bir gelişim ve değişimi beraberinde getirmektedir. Bu gelişim ve değişimle doğru orantılı olarak yeni hukuki ilişkiler ve kurumlar ortaya çıkmakta; yargı mercilerine intikal eden uyuşmazlıklar da çeşitlenerek artmaktadır. Bu uyuşmazlıklara süratle ve adaletle yanıt vermek, ihtilafları kalıcı biçimde çözerek yeni ihtilafların doğmasına engel olmak, bütün hukuk sistemlerinin ortak amacıdır. Türkiye de, yargı sistemini daha etkili, verimli ve hızlı çalışan bir mekanizma olarak geliştirmek için kararlı adımlar atmaktadır. Bu adımlardan biri de arabuluculuktur” dedi.

Av.Hsunumunda Ticaret uyuşmazlıklar başta olmak üzere şirket ve şahsi kişiler arasında yaşanan uyuşmazlıklar hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Toplantı soru cevap şeklinde son buldu.

Toplantıya, İTSO meclis üyeleri, üyeler ve iş insanları katıldılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.