Elektronik Belge ve Defter uygulamalarındaki yenilik eğitimi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İTSO ve İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler işbirliğiyle üyelere Elektronik Belge ve Defter uygulamalarındaki yenilikler anlatıldı .  İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler işbirliğiyle düzenlenen ‘Elektronik Belge ve Defter uygulamalarında yenilikler’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.

Seminerin açılış konuşmasına yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “Çok yeni olmasına rağmen, verdiğimiz e-uygulama konuları meslek mensubu olarak bizler çok yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle Oda olarak eğitimlere önem veriyoruz ve eğitimler düzenleyerek üyelerimizi her fırsatta gelişen yeniliklerden haberdar olmalarını sağlıyoruz. Mesleğimizdeki mevzuatlar ve yenilikler sürekli gelişiyor ve değişiyor artık kâğıdın yerini dijital ortamlar alıyor ve neredeyse işlemlerimizin tamamı artık dijitale dönüştü. Eğitim seminerimizin başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise, “Vergi Dairesi Başkanlığınca belirlenen standartlara uygun belgelerin güvenli ve sağlıklı bir biçimde dolaşımının sağlanması verimlilik hızlı bir şekilde ticaretin yaygınlaştırılması amacıyla E-Belge dönüşümüne 2010 yılından bu yana ihtiyari olarak E-Defter, E-Uygulama olarak başlandı. 2013 yılında aşamalı olarak belirli şartlar taşıyan mükellef grupları zorunlu olarak bu kapsama alınmıştır. Bu süreçte 19 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan kanunla E-Fatura, E-Arşiv, E-İrsaliye E-Serbest Meslek Makbuzu, E-Müstahsil Makbuzuna ek olarak Sigorta Poliçesi E- Dekont  gibi kapsamı daha da genişletilerek uygulamaya konulmuştur. Bu günkü toplantımız da  bu konuları kapsamaktadır” dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde Asım Gündüz Vergi Dairesi müdürü  Ahmet Seyyar  E-Uygulamalar konusunda katılımcılara sine vizyon destekli olarak teknik bilgiler verdi. Sunumda katılımcılara, e-belge uygulamalarındaki yenilikler, eski ve yeni e-belge uygulamaları, e-belge uygulamalarından yararlanma yöntemleri, e-belgelerin oluşturulması, e-belgelerin kağıt olarak düzenlenmesi ya da hiç düzenlenmemesi, e-belgelerin raporlanması,  Muhafaza ve ibraz yükümlülüğü gibi konuları anlatıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.