KADEM İl Temsilcisi Tunç: “Kadın ve Şiddetin yan yana getirilmemesi için mücadele ediyoruz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Toplumda kadının iyi bir konuma gelmesine katkı sunmak amacıyla yola çıkan Kadın ve Demokrasi Derneği, çalışmalalrını özverili bir biçimde sürdürüyor…

İlk açıldığı yıl erken evlilik ve kadın kanserleri üzerine çalışma yaptıklarını belirten KADEM İl Temsilcisi, Arsuz’da küçük yaşta evliliklerin çok olduğunu, Kadın kanserleri ile mücadelede Belen’in ilçesinin zayıf olduğunu tesbit etmelerinin ardından bu alanlarda saha çalışması yaparak Belen ve Arsuzlu kadınlara ulaşabildiklerinin yaralarını sarmak ve sıkıntılarını gidermek adına sahada çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kadın duyarlılığı ile kadınlara ve çocuklara ulaşmaya çalışan KADEM Temsilcisi Selma Tunç, “Nesilleri yetiştiren kadındır. Bu nedenle kadınların eğitimine ve bilinçlenmesine büyük önem veriyoruz.” dedi.

KADEM Temsilcisi Selma Tunç:  “Nesilleri yetiştiren kadındır. Bu nedenle kadınların eğitimine ve bilinçlenmesine büyük önem veriyoruz.” 

Geçtiğimiz yıl Yayladağı geçici barınma merkezini ziyaret ettiklerini anımsatan Selma Tunç, KADEM olarak Suriye’deki iç savaşta şehit olanların eşleri ve yakınları ile görüştüklerini söyledi. Suriyelilere yönelik eğitimlerde başarılı çalışmalar üretildiğine dikkat çekerek yapılan çalışmalarda devletin desteklerini yanlarında gördüklerini söyledi. Suriyelilere yönelik geçici barınma merkezlerimizde yapılan çalışmaları gördüğümüzde mutlu oluyoruz. KADEM olarak da Devletimizin Suriyeli kardeşlerimiz için her türlü imkanı sunduğunu görmek bizleri mutlu ediyor” dedi ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmaları da kamuoyu ile paylaşacaklalrını ifade etti.

KADEM Temsilcisi Selma Tunç, “Bizlerde KADEM olarak bu insanlara nasıl faydalı olabiliriz düşüncesi ile sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.