Hatay İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı: Son gelişmeler, insan haklarına olan ihtiyacı daha da arttırdı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Hatay Valiliği  İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi bu konuda tüm dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması açısından anlam ve öneminin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla her yıl “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlandığına işaret etti.

“Bütün dünyada yaşanan son gelişmeler, insan haklarına olan ihtiyacı daha da arttırmıştır.Savaşlar, her türlü şiddet, bağımlılık, çocuk istismarı, kadınlara yönelik olumsuz davranışlar, özürlü haklarının ihlali, giderek kirlenmekte olan çevre kaynaklarımız bütün insanları tehdit etmektedir.

Bu koşullarda hemen her kesime düşen, gerek bireysel gerek kurumsal sorumluluk bilinciyle insan hakları konusunda her zamankinden daha çok duyarlı olmaktır.

Bu amaçla Hatay Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığınca, 10 Aralık 2019 Salı günü saat 10.00′ da Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulacak.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.