Şuppiluliuma, Kadına Şiddete karşı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Soroptomist Derneği’nin Kadına Yönelik Şiddete karşı mücadele konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlediği yürüyüşe Hitit Kralı 1. Şuppulilima da 1 Aralık Pazar günü Antakya Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinlikte yürüdü.

Kermes öncesinde 7’den 70’e herkes Hatay Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Antakya Atatürk Parkı’nda ‘Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşüne de katıldı.

Kadın emeği ürünleri de KadınFest Kermesine farkındalık etkinliğine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal, Antakya Soroptomist Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernek yöneticileri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Toplumda kadınların gücü ve farklılıkları hakkında açıklama yapan Antakya Soroptomist Derneği Başkanı Cemile Hayat Kızılkan yaptığı konuşmada “Düzenlediğimiz aktivitelerde siz kadınların yanında olduğumuz ve yapmış olduğunuz çalışmaları desteklemek için bizler de Antakya Soroptomist Derneği olarak buradayız. Biz sadece kadına değil tüm canlılara yapılan şiddete karşıyız. Türkiye’de derneğimize üye olan bin kadınımız var. Çevre konusunda, eğitim konusunda ve suyumuzun korunması konusunda bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Bugünkü amaçlarımızdan biri de kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabildiklerini herkese göstermektir. Düzenlediğimiz KadınFest’te emekçi kadınlarımızın evlerinde hazırladıkları birçok ürünü stantlar kurarak bütçelerine katkı sunmalarını sağladık. Bu anlamlı etkinlikte başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere emeği geçen herkese, aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesinin bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Yürüyüşün ardından UNESCO Gastronomi Evi’nin emekçi kadınlarının hazırladığı peynirli irmik helvası şovu herkes tarafından yoğun ilgi gördü.

Dans ve gitar gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar büyük beğeni ile izlendi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.