Amanos Tüneli Projesinden beklenti büyük

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Amanos Tüneli Projesi’nin Doğu ve Güneydoğu bölgesi, Orta Doğu ve İskenderun bölgesini birbirine yaklaştıracağını kaydeden Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İskenderun Körfezi, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş illerindeki bu yakınlaşmanın bölge illerinde sanayi sektöründeki ekonomik canlılığı destekleyeceğini belirterek sanayi ürünlerinin dünya pazarında söz sahibi olacağına dikkat çekti.

Vekil Kaşıkçı, “Amanos Tüneli Projesi ile ilgili artık zaman kaybetmeden ciddi adımlar atılması, proje ile ilgili tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, böylece projenin selameti için dedikodulara fırsat verilmesinin de önüne geçecektir. İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi, bölgede önemli bir canlılık unsuru olacaktır. Liman hattını Şanlıurfa-Kilis sınırına kadar taşıyacak olan bu proje doğunun kraliçesi olan Hatayımıza bir gerdanlık olacaktır. Yatırım programına alınan, zemin etüt çalışması tamamlanan ve ihale aşamasında olan proje ile ilgili artık zaman kaybetmeden ciddi adımlar atılması, proje ile ilgili tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, böylece projenin selameti için dedikodulara fırsat verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bölgeyi tüm Orta Doğu’nun cazibe merkezi konumuna dönüştürecek bu proje için bölgemizin beklentilerinin de ivedi bir şekilde hayata geçirilmesini arzu ediyoruz.” dedi.

“PROJE BÖLGESEL KALKINMAYA DESTEK OLACAKTIR”

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, ise yaptığı konuşmada projenin takipçisi olacaklarını belirterek  “MHP olarak bu projenin yanında ve takipçisiyiz. Kalkınma, yerelden genele doğru olur. Bölgesel olarak da kalkınırsak ülkemizin kalkınmasına daha çok katkı vereceğimize inanıyoruz. Yerli ve milli ürünlerimizin dünya pazarına açılması için medeniyet olan yolun daha iyisine kavuşmak istiyoruz. Proje sonunda Gaziantep sanayicisi yüzde 40 nakliye masrafından kurtulacaktır.” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.