TÜRKİYE’NİN TÜM DÜNYANIN SAYILI KOLEKSİYONLARINDAN OLAN MENDİL SERGİSİ GÖRENLERİ BÜYÜLEDİ…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

H. Oğuz Aydemir Mendil Koleksiyonu sergisi görenleri büyüledi. İskenderun Halk Eğitim Merkezinde açılan sergi İskenderun ve Arsuz Kent protokolünü de ağırladı. 100 yıl öncesinden günümüze gelen ve tarihin yaşanmışlıklarına ışık tutan sergi buram buram tarih kokuyor… Tarih kokulu İpek mendillere bakan davetliler, gözlerini sergiden alamadı. Her biri ayrı ayrı tarihlere tanıklık eden İpek mendiller, adeta geçmişten günümüze mesaj veriyor.

İskenderun Halk Eğitim Merkezinde açılışı yapılan Küratörlüğünü Ali Rıza İşipek’in yaptığı Oğuz Aydemir’in “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri Sergisi” gezildi.

İmparatorluk hatıra mendillerin en eskisinin iki yüz yıllık olduğunu ifade eden Oğuz Aydemir; “İmparatorluk hatıra mendilleri hatıra olması için hazırlanmış olsalar bile tarihsel bağları incelendiğinde birçok siyasal anlam içerdikleri, bu nedenle tarihi belge niteliği taşıdıkları görülmektedir. Dönemleri içinde düşünüldüklerinde mendillerin halka ulaşmak için doğru yöntem olduğu kuşkusuzdur” dedi.

Eski bir İskenderunlu olarak tekrar İskenderun’da bulunma ve bilgi ve birikimlerini paylaşma imkanı sağladığı için İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu’ya teşekkür eden Oğuz Aydemir, hatıra mendillerin İskenderun’daki sergiden sonra bu koleksiyonun sadece İstanbul’da müzede sergileneceğini söyledi. Küratör Alı Rıza İşipek de misafirlere mendiller hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.