Başkan Mustafa Çöloğlu’ndan “Yöresel Ürün eleştirisi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HESOB ‘da İskenderun Bakkallar Ve Bayiler Odası Başkanı  Mustafa Çöloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zaman zaman İskenderun’da kurulan yöresel ürünler pazarına yönelik eleştirel bakışını ortaya koydu.

 

Çöloğlu açıklamamsında; “Yöresel lezzetler Şehrin Ekonomik kalkınması için Yerel Yöneticilerin öncelikle yapması gereken şey, yönettikleri şehirleri cazibe merkezi haline getirerek hem yeni yatırımcılar çekmek, hemde yerli ve yabancı turistlerin sayısını çoğaltarak, şehrin yaşam kalitesini arttırmak olmalıdır. Dolaysıyla bu durum ayakta kalma mücadelesi veren Esnaflarımızın da daha fazla kazanmasına katkı da sağlayacaktır.
Ama İskenderun’a baktığımızda tam tersine dışarıdan yöresel lezzetler fuarı altında Esnaf getirerek kendi Esnafına zarar verdiğini görüyoruz. Üstelik bu dışarıdan gelenlerin bizlere hiç bir faydası olmadığı gibi aynı zincir mağazaların yaptığı gibi piyasada dolaşan az miktarda parasının bir kısmınında bunlar alıp götürüyorlar.
Esnaflarımız ise hem kendisi ayakta kalmaya çalışırken hem de en iyi şekilde Vatandaşa hizmet etmeye çalışıyor.
Hani hayatta bazı şeylerin değerini kaybettikten sonra anlarız ya, sizlerden ricam Esnaflarımızın değerini kaybetmeden anlayalım. İnanın kaybedersen Ülkenin dengesi bozulur. Ben Esnaflarımızı gerçekten bu kadar önemli bir denge olarak görüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.