Vali ve Kaymakamdan 1o Kasım Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

şı10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Hatay Valisi  Rahmi Doğan ve İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla  mesaj yayımladı.
Hatay Valisi  Rahmi Doğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 81. yıldönümünde saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.

10 Kasım, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, Cumhuriyetimizin ilke ve prensiplerine sahip çıkma kararlılığımızı da yenilediğimiz gündür.

Bizler bugün, tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mirasçıları olarak; Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz.

İnanıyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır” sözleri ışığında gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.

Bu vesileyle, asil milletimizin azim ve kararını zafere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını; kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi; ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, “10 Kasım 2019 Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 81’inci Yıldönümü” dolayısı ile mesaj yayınladı. Yönden,  mesajında şu ifadelere yer verdi.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşının eşsiz kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81’inci yılında minnet, şükran ve tazimle anıyoruz.

Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade Ulu Önder’in fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz.

Atatürk; ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağı ve bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, üstün başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır.

Büyük Önder Atatürk’ü andığımız bu günde bizlere düşen görev; O’nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk’ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak olacaktır.

Türkiye, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda çok önemli mesafe kat etmiş ve Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline geldiği aşikârdır.

Lakin, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız da üzücü bir gerçektir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olacak ve varlığımıza yönelik iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşmasına vesile olacağı şüphesizdir.

Bu duygu ve düşüncelerim ile; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümünde bir kez daha sevgi, şükran, rahmet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.