Serap Kart Tümkaya’dan İSKFAD’da “Büyüklere Masal Saati”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin konuğu olarak Öğretmen ve Masal Anlatıcısı Serap Kart Tümkaya, dernek üyeleri ile buluştu. Yedi yaş ve üzeri olan meraklılarına “Büyüklere Masal Saati” adı altında sundu. Programın ardından mesleği ile ilgili paylaşımlarda bulundu. “Şapkacı ve Endişeli Kral” Masallarını anlatan Öğretmen ve Masal Anlatıcısı Serap Kart Tümkaya, Masal Anlatıcılığı ile ilgili, katılımcıların da sorularını da yanıtladı. 

Bir masal dinledi ve Masal yolculuğu başladı…

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinin ardından 15 yıl özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan Serap Kart Tümkaya, anne olunca mesleğine ara vererek masal gibi bir yolculuğa başladı. On beş yıl Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yapmasının ardından anne olunca mesleğine ara veren Serap Kart Tümkaya, çıktığı masal anlatıcılığı yolculuğunu siz değerli Ekogündem okurları için şunları şöyle anlattı:

“Bir yerde masal anlatımı dinledim bir kere ve ondan sonra ‘Bu işi Hatay da ben de yapmalıyım’ dedim. Yaklaşık 3 yıldı aralıklarla bu işin pirlerinden İstanbul’da ve Muğla’da tiyatro Medresesinde Masal Anlatıcılığı eğitimi aldım. Sahnede masalları anlatırken kendi yorumumu ve ezgileri de katarak harmanize bir şeyler yaparak dinleyicilere anlatıyorum. Zaman zaman sahnede müzisyen arkadaşlarımda bana eşlik ediyor. Kimi zamanda masala bir melodi ile şarkı ekliyor, hatta dinleyicileri de masala dahil ediyorum. Şu an kadar dört kere İskenderun’da anlattım. Bundan sonra bu sayı artarak hem yetişkinlere hem de çocuklara olmak üzere artacak. Yaptığım ve yapacağım tüm masal etkinliklerimi, oğlumun adından hareketle açtığım @leylmasallari(gece masalları) isimli instagram hesabımda yayınlıyor duyuruyorum. Herkesten bu konuda destek bekliyorum. Kadim kültürlerden süzüle süzüle gelen kadim masallara, çocuklar kadar yetişkinlerin de ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve buna inandırmaya çabalıyorum. Çünkü masala inanmayan hakikate de inanmaz. Bana sahnede eşlik eden arkadaşım aslında İSDEMİR’de mühendis. Ben masal anlatırken arkadaşım bana sahnede bağlamasıyla destek veriyor. Masalları seven iyi niyetli yardımsever arkadaşımın adı Metin Katrancı.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.