DASİFED Başkanı Faruk Ekinci: Amacımız Sektörel Sorunlara Çözüm Üretmek

Published on:  /   Yorum yapılmamış

DASİFED ziyaretlerini sürdürüyor… DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, Başkan Yardımcısı Belgin Tokdemir Ünal, Genel Sekreter M. Fatin Bereketoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuban Öztürk, Gülay Gül ve Çankaya Üniversitesi Geçmiş Dönem Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulundular.  Ziyaretin ilki Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e gerçekleştirildi. Ziyarette, bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişmeleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu ve ayrıca Sektörel Kümelenme konusuna değinildi.

Çankaya Üniversitesi Geçmiş Dönem Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç, Türkiye’deki sektörlerin tek başlarına ayakta durmaya çalıştıklarını, bu nedenle güçsüz ve başarısız olduklarını oysa Avrupa’da 60 yıl önce sektörlerin kümelenerek üç’lü sac ayağı oluşturduklarını ve daha sağlam ve başarılı bir şekilde yol aldıklarını ifade etti.
DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, ‘’bizlerin bir araya gelme sebebi, yapılan çalışmalar ve eldeki toplanan bilgileri nasıl daha ileriye götürebilirize bir cevap bulmak ve el ele verip bu sorunlara bir çözüm üretmek’’ dedi.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ise, ‘’bu konuda sizlerle hemfikirim, bölgemizin kalkınması ve Türkiye için bir yerden başlamak gerek ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız’’ diyerek, gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduğunu ifade etti. DASİFED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri de Hikmet Çinçin’e ilgisi ve misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.


Antakya Ticaret Borsası’na ziyaret
İkinci ziyaret ise Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’na yapıldı. Borsa’nın işinin tarımla ilgili olduğunu, kendisinin ve ailesinin de çiftçi olduğunu, bölgede en büyük ekim alanının pamuk ve zeytin olduğunu ifade ederek maalesef bu konuda mevcut sorunların yanı sıra bu yıl tabiattan da kaynaklanan sıkıntılı bir sürecin yaşandığını ifade etti.
Daha sonra ise Mobilyacılık sektörüne değinildi. Eskiden Hatay’ın mobilyasının diğer illerden daha önde olduğunu ifade eden Mursaloğlu, Fransızların kaldığı 1938’li yıllardan bu yana Hatay’da hep bir Fransız ekolü olduğunu ve zamanla Hatay’ın diğer illerin gerisinde kaldığını söyledi.
DASİFED Başkanı Faruk Ekinci ise, ‘’gerek mobilyacılık gerek ise tarım sektörü için ilk olarak 2 aylık bir çalışma yapılarak şirketlerin incelenmesi gerektiğini ve bu çerçevede nelerin eksik nelerin fazla olduğunun, sektörün nereye gitmek istediğinin tespitinin yapılmasını ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Ziyaret sonunda Başkan Faruk Ekinci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, zaman ayırdığı ve samimi sohbeti nedeniyle Mursaloğlu’na teşekkürlerini ilettiler. Mursaloğlu ise ziyaretleri nedeni ile Başkan Faruk Ekinci ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.


MKÜ Rektörü Hasan Kaya’ya ziyaret
Daha sonra ise MKÜ Rektörü Hasan Kaya ziyaret edildi. Ziyarette, tanışmanın ve Başkan Faruk Ekinci’nin DASİFED ve DASİFED’in bağlı olduğu Konfederasyon olan TÜRKONFED hakkında tanıtıcı bilgiler aktarmasının ardından Sektörel Kümelenme konularına değinildi. Çankaya Üniversitesi Geçmiş Dönem Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç, Türkiye’deki Sektörlerin şuan hasta ve yoğun bakımda olduğunu, bu firmalara yoğun bakımdaki hastalara uygulanan tedavi yöntemi ne ise onun uygulanması gerektiğini söyleyerek ‘’dolayısı ile bizler önce o hastayı yoğun bakımda tedavi edeceğiz daha sonra normal hasta odasına alıp orada da verilmesi gereken tedaviyi uygulayıp taburcu edeceğiz. Sonrasında da teknolojik olarak daha yüksek yerlere çıkması için bir yol haritası çizeceğiz. Bizim hazırlayacağımız stratejik yol haritası sektörü dünyada rekabetçi yapacak, öncelik hayatta kalacak, sağlığına kavuşacak sonra yürüyecek ve Tasarım Merkezi, ARGE, Yenilikçilik Merkezi, Satış Pazarlama Merkezi, Pazar Araştırması, Lojistik sıkıntıların çözümü gibi eksiklikler tamamlanacak’’ diyerek, stratejik yol haritasında bu sorunların çözümünün yattığını ifade etti. Başkan Faruk Ekinci, ‘’Sektörel Kümelenme konusunda son 3 gündür neredeyse 8. Toplantıyı gerçekleştiriyoruz, bu konuda DOĞAKA olsun, Mobilya Sektörü, Belediyeler, Ticaret Sanayi Odaları olsun hepsinden çok mutlu ayrıldık, bu konuda herkes destek olmaya hazır. Artık devir şirketler arası rekabet devri değil, kümeler arası rekabet devridir. Bizler de birlik olup bu projeyi hayata geçirmeliyiz’’ ifadelerine yer verdi.

Rektör Hasan Kaya ise Sektörel Kümelenmeyi önemsediklerini ifade ederek, ‘’bizler de Mustafa Kemal Üniversitesi olarak üzerimize düşen ne var ise yerine getirmeye hazırız, hayata geçirmeye çalıştığınız projeyi destekliyoruz’’dedi. DASİFED Başkanı Faruk Ekinci ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Hasan Kaya’ya ilgilerinden ve verecekleri desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.  Rektör Kaya ise ziyaretlerinden dolayı DASİFED heyetine teşekkür etti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.