“Hatay İli Karbon Ayak İzi Envanteri ve İklim Değişikliği Eylem Planı”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından fonlanan, ‘’Hatay İli Karbon Ayak İzi Envanteri ve İklim Değişikliği Eylem Planı’’ çerçevesinde 2019 yılı Şubat ayında başlayan projenin kapanış toplantısı, 7 Kasım Perşembe günü saat 9.00’da Antakya Müze Otel’de gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında Hatay ili sera gazı emisyonları belirlenip, 2030 yılına kadar il genelinde sera gazı azaltımına yönelik senaryolar oluşturularak eylül ayı itibariyle proje tamamlandı. Projenin kapanış toplantısı, projenin getirilerini paylaşmak ve iklim değişikliğinin önemini vurgulamak amacıyla Hatay’da konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile paydaşların katılımıyla gerçekleşecek.

Proje kapsamında 3 ve 31 Temmuz 2019 tarihlerinde paydaşların katılımıyla çalıştaylar gerçekleştirildi. Çalıştaylarda, mevcut durumu değerlendirerek, sektörel azaltım eylemleri çalışılıp bu noktada Hatay ilinde uygulanabilir ve herkesçe kabul edilebilir azaltım stratejilerinin seçilmesinde paydaşların görüşleri alınarak projenin bir sonraki adımı olan sera gazı azaltım eylemleri ve stratejilerinin belirlenmesi sağlanmıştı.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.