SEN İSTERSEN HAYAL DEĞİLDİR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bekir AYAZ

Eğitimci-YAZAR

Adil Kurs Merkezi

Hayallerinizden vazgeçmeyin. İnsan ne zaman ölür sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biridir. “Hayallerinden vazgeçtiğiniz gün.” Aslında hayal kurmayan insan yoktur ama bazılarımız farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek için hayalleri olmadığını söylerler. Düşünsenize tüm orijinal eserler aslında koca bir hayal ürünüydü. Örnekleri sıralamak isterdim fakat o kadar çok örnek var ki hiç birini sıralamayacağım. 

Bazılarımız istemedikleri mesleklerde fikirlerini tüketirken bazılarımızda istediği mesleklerde yerlerinde değiller.  Bazılarımız nefeslerini boş yere tüketmekte…. Bazılarımız sözcükleri anlamsız yere kullanmakta. Düşünsenize şu anda karşımda bir bilgisayar ve klavye var. Ellerim klavye harflerine dokunarak istediğim metni bana ulaştırıyor. Bilgisayar mucitleri de bunu hayal ederek üretti. İnsan zihni yanlış eğitimler sonucu hayal gücünü kaybedilmektedir. Öğrencilerime gözlerinizi kapatıp şu konuyla ilgili hayal kurun dediğim zaman, gözünü kapatmayan, kuracak hayal bulamayan onlarca ses yükseliyor. Biz ne yapıyoruz! Hayal gücü olmasaydı. Telefon, internet, dosya saklama vb. daha bir sürü ürün üretilebilir miydi? Asla üretilemezdi. Edison lambayı hayal etti. Graham Bell sesini karşı tarafa göndermeyi, Mors yazıyı hayal etti. İnsanların hayalleri ucuz olmamalıdır. Para karşılığında satmamalıdır. Hayal gücü yüksek olan insanları hala hatırlıyoruz. Geri kalanları toprak, geri kalanları mezar oldu. İnsan ne zamana ölür sorusu ortaya çıkmaktadır. İnsan gömüldüğünde değil insan unutulduğunda ölür. İşte hayal gücü yüksek insanlar asla unutulmamaktadır.

Hayallerimizi gerçekleştirmeye çalıştığımızda, bir sürü olumsuz ses yükseliyor. En fazla duyacağınız kelime “saçmalama”, “hiç böyle şey olur mu?”, “aklın yerinde mi?” buna benzer yüzlerce olumsuz söylemle karşılaşıyoruz.  Hayaller beraberinde riskleri getirir. Eğer hayallerinizin peşinden gideceksiniz. Riskleri almak zorundasınız. Risklerden korkmayın! Bizleri günlük hayatta milyonlarca risk beklemekte. Yolda yürürken bile başımıza bir sürü şey gelebilir. Sadece riskleri göz ardı ediyoruz bu durum hayallerimizi gerçekleştirmek isterken yapılmıyor. Bir araştırmaya göre insanın hayallerinden  vazgeçme sebeplerinin başında oluşan riskler yer alıyormuş. Günlük hayatta milyonlarca risk hesaba katılmazken hayaller kurulacağı zaman risklerin tümü hesaplanıyor. Siz siz olun hayallerinizden riskleri için vazgeçmeyin. Çünkü “siz ister, inanır ve çalışırsanız hiçbir şey hayal değildir”

Kısacası “SEN İSTERSEN HAYAL DEĞİLDİR.” O yüzden bugün sende hayallerini gerçekleştirmek için kulaklarını kapat ve kimseyi dinleme. Sadece inan ve yola çık. Yolun sonu çok güzel olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.