İSTE Hisarcıklıoğlu’na Doktora ünvanı verdi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na fahri doktora verdi… BU gün saar 11.00’de İSTE Barbaros Salonunda gerçekleşen törende İSTE Rektörü, Hisarcıklıoğlu’na Üniversitenin cübbesini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na giydirdi…
TOBB ETÜ (Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanı olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na fahri doktor unvanının tevcih edildiği; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, Merkez Kampüsteki Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tören öncesinde beraberindeki heyet ile birlikte İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret etti. İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Rifat Hisarcıklığlu’na, Rektörlük binası önüne hatıra olarak dikimi gerçekleştiren ağacın sertifikası ile İskenderun Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından kufi hat kullanılarak yapılan “Maşallah” yazılı bir tablo takdim edildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İSTE Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra, protokolün de katılımı ile Açılış ve Fahri Doktora törenine geçildi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; onur konuğu olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Sınır Kapısı Mülki Amiri Salih Altun, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay 1. İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, diğer il ve ilçe protokolü, davetliler ve misafirler, İSTE Senato Üyeleri ve Öğretim Elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, İSTE Tanıtım Filmi’nin izlenmesi ile devam etti ve ardından konuşmalara geçildi.İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğrencisi Seren Ekşi, İSTE’li öğrenciler adına gerçekleştirdiği konuşmasında;“Teknoversite vizyonu içerisinde;Yenilikçilik ve Girişimcilik, Teknoloji Okuryazarlığı ve Anayurt Güvenliği gibi derslerin müfredatta bulunması ve Teknologluk Sertifikası uygulaması biz öğrenciler için büyük bir fırsattır” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmasında İSTE hakkında detaylı bilgiler verdi. İSTE’ninURAP’ın yapmış olduğu sıralamaya göre, 2018 yılının en hızlı yükselen üniversitesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE’nin akademik yayın teşviki sıralamasında son iki yıldır ikinci sırada ve öğrenci memnuniyetinde de ilk 5’te yer aldığını belirtti. İSTE’nin 2015 ve hatta 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında dikkat çekici ve yükselen bir grafik sergilediğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Ar-Ge’yi, girişimciliği ve inovasyonu önceleyen, teknoloji uzmanları olan teknologlar yetiştiren bir ekosistemi içinde barındıran Teknoversite vizyonu ile İSTE, Türkiye’nin en genç, en dinamik ve en heyecanlı üniversitelerinden biridir. İlk 4 yılda iyi bir mesafe kaydettik. Artık olgunlaşma ve kurumsallaşmada mükemmelleşme evresine geçiyoruz. Toplam öğrenci sayımızın %10’nun lisansüstü ve %10’nunun da uluslararası öğrenci olması yönündeki hedeflerimize de ulaşmak üzereyiz. Bunu gerçekleştirebilecek potansiyele sahibiz. Çok iyi bir akademik kadromuz var. Pırıl pırıl öğrencilerimiz var. Üniversite-Sanayi-Kamu-Toplum işbirliğine büyük önem veriyoruz. Dörtlü sarmal modelini uyguluyoruz. Bu model içerisinde İTSO’ya özel bir parantez açmak istiyoruz. Kurulmamızdan önce de, kuruluşumuz sırasında da ve halen İSTE’ye çok önemli destekler vermişler, verdiler, veriyorlar ve vermeye devam edeceklerine de inanıyoruz. Beraber çok güzel işler yapıyoruz Ülkemiz için, müteşekkiriz. Burada, davetimizi kırmayarak bugün aramızda katılan ve birazdan tevcih edilecek fahri doktora diploması ile, İSTE Ailesinin ve Teknoversite’nin üyesi olacak, Türkiye’de ekonomi ile teknolojiyi ilk olarak TOBB ETÜ’de harmanlayan ve birbirine eklemleyen, Sayın TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve hepinize teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken, öncelikle dün vefat eden İSTE’li öğrencimize Allah’tan rahmet diliyorum, bu nedenle müzik dinletimizi programdan çıkardık. Şunun altını bir kez daha çizmek isterim ki, İSTE, ülkemizin inovasyon ve teknoloji odaklı ekonomi, büyüme ve yerlileşme hamlesine, milli teknoloji hamlesine katkı yapmak üzere var gücü ile çalışmaktadır. Her şey vatan için. Her şey vatanımız için. Yeter ki vatanımız var olsun. Devletimiz sağ olsun. Bu vesile ile birazdan tören bitiminden hemen sonra saat 13.00’da resmi olarak başlayacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Ülkemizin istiklali ve istikbali uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, 2019-2020 Akademik Yılı’nın herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Fahri Doktora Tevcih Töreni’ne geçildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun özgeçmişinin ve ilgili Senato Kararı’nın, aynı zamanda TOBB Hatay Akademik Danışmanlığı’nı yürütmekte olan İSTE İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış tarafından okunmasından sonra, Rifat Hisarcıklıoğlu’na “İnovasyon, Girişimcilik ve Teknoloji Yönetimi” alanında “Fahri Doktora” diploması takdim edildi.

 

SENATO KARARI: Ülkemizde teknolojinin ekonomi ile eklemlenmesini sağlayan ilk üniversitenin açılmasına öncülük ederek; inovasyon, girişimcilik ve teknoloji odaklı milli ekonominin gelişmesine ve başta Türkiye’nin Otomobili Projesi olmak üzere, Türkiye’nin yerli ve milli üretim hamlesine yapmış olduğu katkılar ile dördüncü sanayi devrimi, dijital dönüşüm, e-ticaret, e-ihracat ve benzeri yenilikçi anlayışları girişimcilik ekosisteminin gündemine taşıyan ve yaygınlaşmasını sağlayan özverili çalışmaları nedeniyle; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyet Başkanı, TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Üyesi ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Sanayi İrtibat Ofisi kurucusu olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. RifatHİSARCIKLIOĞLU’na; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14 üncü maddesinin (b) bendinin (5) numaralı alt bendi uyarınca; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Senatosu’nun 17.10.2019 tarihinde 18 nolu toplantısında almış olduğu 1 nolu kararı ile; “İnovasyon, Girişimcilik ve Teknoloji Yönetimi” alanında “Fahri Doktor Unvanı” verilmiştir.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da törende yaptığı konuşmada üniversite gençliğine girişimci olmaları çağrısında bulundu. Zengin olmanın ve istihdam sorununu çözmenin yolunun girişimcilikten geçtiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “En zengin 20 ülkeye baktığınızda, en girişimci 20 ülke olduğunu görürsünüz. Şimdi ülkeler girişimci ithal ediyor. Benim için girişimci sınırları aşan kişidir” dedi.

Gençlere konfor alanlarından çıkmaları çağırısı yapan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Mutlaka dünya vatandaşı olun, bol bol seyahat edin, yeni kültürler öğrenin. Okumaktan, araştırmaktan hiç vazgeçmeyin. Sorgulayın, okuyun, araştırın. Yaptığınız her işte, bulunduğunuz her ortamda vicdanlı ve adaletli olun. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışın. Başkasının değil, kendi hikâyenizin kahramanı olun. Ben ülkemin geleceğinden umutluyum. Son 30 senede nereden nereye geldik ama daha gidecek çok yolumuz var. Karamsarlığa yer yok.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu daha sonra Atatürk Anıt alanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı…

Buradaki törenin ardından İskenderun Ticatet ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katıldı…

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.