Nidal Özdenir: Tarımda kadın olmak demek yoksulluk demek…!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Kadın İşletmeci Nidal Özdemir, DOĞAKA ve KAGİD Koordinasyonunda, ATSO ve İTSO İşbirliğinde ” Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Girişimciliği Çalıştayında “Tarımda Kadın Olmak ” konulu sunum yaptı.

Deneyimlerini paylaşan Nidal Özdemir,  “Nüfusun yarısını olusturan kadınların gücünü katarak diğer kanadımızı aktif hale getirmek daha yukseklere uçmak  için azimli ve kararlı olmalıyız.” dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Kadın İşletmeci Nidal Özdemir, sunumunda; Kadınlar Kırsal kesimdeki üretimde Hayati öneme sahiptirler. Çünkü aslında insanları ve dünya hep biz doyuruyoruz çalışan kadınların yüzde 65’i ücretli ya da yevmiyeli olarak çalışmaktadır. Tarımda kadın olmak demek yoksulluk demek aynı zamanda sağlık güvencesiz olmak demektir. Yüzde 90’ının sosyal güvencesi yok bu oran daha da yüksek olabilir” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.