Canan Karatay, Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ne katılacak

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ı konuk ediyor. Karatay, sağlıklı yaşam konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali komitesi, Kaymakam Bülent Uygur başkanlığındayürütülen çalışmalar Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile komite üyelerinin çalışmalalrını tamamlayarak kamuoyuna davet çağrısında bulundu.

 

26-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Altınözü 15 Temmuz Milli irade Parkında 3.sünü düzenleyeceğimiz Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı festivali yoğun bir katılımla gerçekleşecek. “Akdeniz Bölgesindeki Zeytin üretiminin % 30’unu gerçekleştiren ve bu payla ilk sırada yer alan Hatay İlimiz; Türkiye’deki zeytin ağacı varlığı bakımından %10 luk bir paya sahiptir. Toplam Tarım Arazilerinin %52’sini zeytinliklerin oluşturduğu Altınözü ilçemiz; Zeytinlik alanı varlığıyla Hatay Zeytinlik alanlarının % 33’ne sahip olup, Hatay ilimizin Zeytinyağı üretiminin yaklaşık %50’sini üretmektedir.

Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde önemli bir paya sahip olan ilçemiz mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda gen kaynağıdır. Bu nedenle bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olabilmesi temel hedeflerimiz arasında yer alması nedeniyle; Altınözü Zeytin ve Zeytinyağını ülke genelinde tanıtmak, üreticiler arasında ilçemizin önemli tarım ürünlerinden biri olan Zeytinin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Zeytin ve Zeytinyağı Festivali düzenlenecek.

Hatay’ın binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçesi olan Altınözü, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir. Zeytin diyarı Altınözü ilçemiz, birçok tarihi mekânı içinde barındırmaktadır. Altınözü Yunushan Roma Nekröpolü, Koz Kalesi, Doğu Akdeniz’in tek Zeytin Müzesi, Kırkgöz Mağaraları, Altın Zeytin Cam Seyir Terası ve inanç turizmiyle Altınözü ilçemizi, ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründe daha ön plana çıkartarak, turizm alanında hak ettiği noktaya getirmek festivalimizin hedefleri arasındadır.

FESTİVAL DOLU DOLU GEÇECEK

26 Ekim 2019 Cumartesi günü festival programı Atatürk Anıtına Çelenk Bırakılması ve Festival Kortej yürüyüşü ile başlayacak olup, Sezonun ilk Zeytin Hasadı, Toplu açılış Töreniyle yapımı tamamlanan Altın Zeytin Cam Seyir Terası, 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu, Altınözü Belediyesi Kültür Evi ve diğer ilçe yatırımları hizmete açılacaktır. Daha Sonra; Zeytinyağlı Yemek Yarışması, En Güzel Traktör Süsleme Yarışması, Fahri hemşehrimiz Prof. Dr. Canan Karatay ile Sağlıklı Yaşam Söyleşisi ve Dünyaca ünlü restoratör ve aşçı hemşehrimiz CZN Burak Özdemir’in katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

27 Ekim 2019 Pazar günü festival programı, “Altınözü Zeytin Kupası Dağ Bisikleti Yarışması” ile başlayacak olup, Altınözü Zeytin Aba Güreşi Müsabaları, çeşitli aktiviteler ve yarışmalarla devam edecektir 26-27 Ekim 2019 tarihinde, Zeytin Diyarı ilçemizde yapılacak “3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali” ne Tüm Halkımız Davetlidir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.