Hatay Kent Konseyi Ortak Akıl Çalıştayı Programı yapıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Kent Konseyi, Hatay’ın sahip olduğu değerleri ön plana çıkarmak ve kent sorunlarının neler olduğunu tespit ederek bunlara ilişkin çözüm önerileri ortaya koymak için nitelikli çalışmalara imza atıyor.

Hatay Kent Konseyi Ortak Akıl Çalıştayı Programı, 19 Ekim Cumartesi günü Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(HATMEK)’te gerçekleştirildi. Hatay’ın ekonomik, kültürel, sosyal açıdan değişim ve gelişimi için düzenlenen çalıştaya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr. Nevide Kimyon, Hatay Kent Konseyi üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi personelleri, akademisyenler, meslek odası temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

Çalıştayda katılımcılar, “Hatay’ın en önemli sorunları nelerdir?”, “Sorunların çözümünde görev alması gereken öncü kurumlar hangisi ya da hangileridir?”,”Hatay’ın üzerinde durulması gereken en önemli konuları, varlık potansiyelleri nelerdir?”soruları ile ilgili beyin fırtınası gerçekleştirerek görüşlerini dile getirdi.

 

Çalıştayda konuşan Başkan Savaş, “Hatay’ın geleceği adına farklı görüşlerle ama ortak akılla hareket edebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bugün burada bir ilki yaşıyoruz. Katılım gösteren herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 

Dr. Nevide Kimyon ise, “Biliyoruz ki Hatay’da yaşayan herkes Hatay’ı çok seviyor. Herkesin Hatay hakkında bir fikri var. Herkes sorunların çözümüne dair fikir üretme potansiyeline sahip. Bugün bu potansiyeli değerlendirmek için bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Katılımcılar gruplar halinde sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Çalıştay içerisinde sunulan projeler ve çözüm önerileri değerlendirildi. Etkinliğin ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren katılımcılar, Hatay’ın ortak akıl ile gelişmesinin şehrin vizyonuna büyük katkı sağlayacağını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Çalıştay toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.