TÜRSAB HATAY BTK’ye yeni yönetim

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay ilini kapsayan TÜRSAB Hatay Bölge Temsil Kurulu (BTK) Seçimleri, 16 Ekim 2019 Çarşamba günü Hatay’da gerçekleştirildi.

Oylama sonucunda M. Reşat Mursaloğlu  TÜRSAB Hatay Bölge Temsil Kurulu Başkanı seçildi.

Türsab’ın yönetim kurulunda ise İbrahim Yavuz, Mehmet Ali Aycıl, Sezgin Gümüş, Abdullatif Demir, Asil Yönetimi Oluşturdu.

Türsab Hatay’ın Yedek Üyeleri ise  İrfan Güzel Ebru Cüceoğlu, Canan Gürpınar, Fatma Uğurlu Tuğçe Bozoğlan seçildi.

TÜRSAB’ın kuruluş amacı nedir?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, kısa adıyla TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak 28 Eylül 1972 tarihinde yürürlüğe giren 1618 sayılı kanun ile kurulmuş, seyahat acentalarının kuruluş işlemlerinden itibaren tüm işlemlerinde yetkili kurumdur. TÜRSAB’ın amacı, seyahat acentalığı mesleğinin ve faaliyet alanının temeli olan Türk Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır.

Seyahat acentaları konusunda şikayeti olan tüketiciler TÜRSAB’a başvurarak çok kısa sürede sonuç alabilmektedir. TÜRSAB, hem yönetim hem de denetim görevi üstlenerek seyahat acentalarının belli bir hizmet kalitesinde hizmet vermesini sağlamaktadır. Ayrıca turizm konusunda kurduğu meslek lisesi ile eğitimli yetişmiş turizmci konusunda da katkı sağlamaktadır. TÜRSAB, bölgesel yürütme kurulları ile ülkenin önemli turizm merkezlerinde çeşitli projelerle faaliyet göstermektedir.

TÜRSAB’ın Görevleri

Seyahat Acentacılığı Meslek disiplininin sağlanması, Seyahat Acentacılığı Mesleğinin gelişimine ilişkin faaliyetler, Seyahat acentalarının karşılaştıkları sorunların çözümü yönünde yapılan çalışmalar, Turizm sektörümüzde yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunlara ilişkin tüm konularla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve ilgili mercilerin dikkatine sunmaktır.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.