AK Parti  Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: “Türkiye Bitti Demeden Bitmez”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

AK Parti  Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Barış Pınarı Harekatı ve ülkemizdeki cezaevlerinin durumu hakkında TBMM Genel Kurulunda Gündem dışı söz aldı. Yayman:” Herkes şunu iyi bilmelidir ki; “Türkiye Bitti Demeden, Bitmez.. Recep Tayyip Erdoğan Bitti Demeden Bitmez!”dedi.

 

Vekalet Savaşları

AK Parti  Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Türkiye uzun zamandır kendisini tehdit eden ve sorun haline gelen bu meseleyle artık yüzleşmeye başladı. Ortadoğu’da uzun zamandır vekalet savaşları vardı. Bu vekalet savaşlarının bir parçası olarak sınırımızı boyunca ülkemizi tehdit eden DAEŞ başta olmak üzere PKK ve onun türevi olan YPG terör örgütlerine karşı Türk Silahlı kuvvetlerimiz büyük bir operasyon başlatmış durumda.

 

Operasyon Güvenliği Sağlamak İçin Düzenlendi

Burada ısrarla ifade edildiği gibi bu operasyon Türkiye’nin güvenliğini sağlamak bakımından düzenlenmiştir. Türkiye’nin toprak bütünlüğünü garanti altına almak bakımından düzenlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve hükümetimizin değişmez dış politika Yurtta sulh cihanda sulh anlayışıdır ve bu bağlamda artık Urfa’mızı Hatay’ı Kilisi ve mücavir illeri tehdit etmeye başlayan bu vekalet Savaşının taşeronluğunu soyunan terör örgütlerine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlı bir tutumu söz konusudur.

 

Hedef Terör Örgütlerini Ortadan Kaldırmak

Hedef terörü önlemektir, hedef bir insanlık suçu işleyen DAEŞ’i ve onun asimetrisi olarak diğer terör örgütlerine ortadan kaldırmaktır ve aynı şekilde ülkemize karşı hunharca eylemler düzenleyen PKK  YPG’yi ortadan kaldırmaktır.”

 

Tutuklu Ve Hükümlüler

Sayın Başkan değerli milletvekilleri Biz hükümlü ve tutuklu alt Komisyonu olarak çok değerli komisyon üyelerimizle bütün partilerimizin katılımıyla önce Sincan cezaevine 17 Ocak’ta bir ziyaret düzenledik. O ziyarette bir rapor hazırladık, raporu biz Yüce Meclisi’nde takdirini sunduk. 5 Eylül ve 6 Eylül’de de önce Silivri daha sonra Bakırköy Kadın ve tutuklu cezaevini ziyarette bulunduk. Ziyaretlere ilişkin raporlarınızı da en kısa zamanda hazırlayıp sizlerin takdirine sunacağız.

 

Çok Şükür İnsan Hakları İhlali Yok

Bütün partilerimizin temsilcilerinin katılımı ile yaptığımız ziyarette dikkat çeken birkaç hususu ifade etmek isterim .Öncelikle ceza evlerimizde Çok şükür ki taammüden organize bir biçimde bir insan hakları ihlalinin olmadığı tutanak altına alınmıştır ve yine burada taba şiddet insanın onurunu zedeleyen ve insanın varlığı yönelik olarak bir insanlık suçunun işlenmediği yine hüküm altına alınmıştır. Bununla birlikte ceza evlerimizde mahkumlarımızın Tutuklu ve hükümlülerimizin özellikle daha fazla kütüphaneden kitap talebi oldu ve özellikle Sincan cezaevinde ısınmaya ilişkin problemlerin oldu. Yine Silivri ve Bakırköy cezaevlerinde ise görüşme sürelerinin uzatılmasına dair taleplerin olduğu dikkate alınmıştır.

 

Ziyaretler Devam Edecek

Biz hükümlü ve tutuklu alt Komisyonu olarak inşallah önümüzdeki dönemde de yine Elazığ cezaevine, Diyarbakır cezaevine, Tarsus cezaevine bize belirtilen dilekçelere bağlı olarak ziyaretlerimizi devam edeceğiz.

 

İnsanlık Onuru Her Şeyin Üstündedir

Çünkü biz inanıyoruz ki gerçekten insan onuru her şeyin üstündedir. İnsanlık onuru her şeyin üstündedir. İnsanlar suçlu da olabilirler, Tutuklu ve hükümlü de olabilirler ama Devletimiz ama hükümetimiz ve bakanlığımız bu insanların yaşama hakkını ve yaşama standardını aşağı düşürmeden muhafaza etmek zorunda. “dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.