HATAYLI DOĞA TUTKUNLARI, AMANOSLARIN ZİRVESİNE YÜRÜDÜLER.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hataylı doğa tutkunları, Eko Turizm için Amanoslar’ın zirvesine yürüdüler.

Hatay’da faaliyet gösteren dört ayrı Doğa Derneği üyeleri EKO Turizm için Hatay’ın  Hassa İlçesinde Amanoslar’ın zirvesine yürüyüş gerçekleştirdiler.

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş’ın daveti üzerine,200 kişiden oluşan doğa tutkunlarına,yöre halkı da eşlik etti.

 

Kırıkhan ve Hassa TEMA Vakfı , İskenderun Dağcılık ve  Doğa Yürüyüşü Derneği, İskenderun Turkuaz Derneği ve Antakya Herdeminsan Yürüyüş Grubundan oluşan doğa severler1435 rakımlı Çardak yaylasında buluştular. Burada toplanan İki yüzün üzerinde doğa tutkunu ve yöre halkı iki gruba ayrılarak,2055 rakımlı Kuşçu Tepesine doğru yürüyüşe geçtiler.

Bu doğa yürüyüşüne, yaşlısından gencine, çoluğundan çocuğuna, her yaş grubundan kişiler katıldılar.

“Dağ başını duman almış” marşı eşliğinde yürüyüşe  geçen doğa tutkunları, zorlu ve yorucu tırmanışlarını,  neşe ve sevinç içerisinde sürdürdüler.

Patika yollardan geçen  ve sarp kayalıklardan tırmanan doğa severler,uzun ve yorucu bir yürüyüşün ardından Amanoslar zirvesine ulaşmanın keyfini yaşadılar. Yürüyüş sırasında olgunlaşarak yere dökülen meşe tohumları topladılar.Büyükler küçüklerin ellerinden tutarak zorlu yollardan geçmelerine yardımcı oldular.

Zor ve  meşakkatli yürüyüş,Amanos  Dağlarının güzelliği ve zengin bitki örtüsü sayesinde zevkli hale dönüştü.

Çam,ardıç,sedir,gürgen, meşe ve bir çok ağaç çeşidinin altından, oksijen soluyarak yürüyen ve  2 buçuk, üç saatlik bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan doğa tutkunları, zirvede Türk Bayrağı ve  dernek afişlerini açarak yürüyüşlerini tamamladılar.

Burada yetişen  yayla çayını yudumlayarak yorgunluklarını unuttular.

Dağın zirvesinde yaşama alanları bulunan uğur böcekleri, doğa tutkunları tarafından incelenerek, fotoğrafları çekildi.

Amanoslara yürüyüşe gelen Dernek Başkanları yaptıkları açıklamalarda;

Amanosların Biyolojik çeşitlilik açısından ,zengin bitki örtüsü ve içerisinde barındırdığı  hayvan türleri bakımından Karadeniz Bölgesinden sonra Türkiye’nin en önemli Coğrafi Bölgelerinden biri olduğunu belirttiler.

Bu bölge bizin için çok önemli bir bölge, Ekosistem açısından her türlü çeşidin barındığı,ve birçok bitki ve hayvan popülasyonunun olduğu bir bölge, bütün doğa severleri davet ediyoruz.

Açıkçası Amanosların bu kadar güzel, bu kadar keyifli, bu kadar mutluluk vereceğini düşünmemiştim. Yıllardan beri yürürdük ama böyle şeylerden mahrumduk.”sözlerini dile getirerek,Amanoslara hayranlıklarını ifade ettiler.

İlerlemiş yaşına rağmen doğa yürüyüşüne katılan ve zirveye ulaşan teyzenin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Öğrenciler ise doğa yürüyüşe aileleriyle katılarak bu mutluluğa ortak oldular.

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ise yaptığı açıklamada;

Amanoslar zirve yürüyüşüne katılanlara teşekkür ederek,

Hassa’nın eko turizmine katkısı olması amacıyla doğa dernekleri tarafından gerçekleştirilen Amanoslar zirve yürüyüşünü önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini belirtti

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.