İskenderun ittifakı kurumsallaşma yolunda…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Toplantı Mete Aslan’ın konukları karşılayıp açılış konuşması ile başladı. Aslan konuşmasında, “Diyorlar ki, arkadaş 75 yaşına kadar geldin ne zaman duracan? Onu Cenabı Allah bilir. Ben bilemem. Kendime politik yatırım yapmıyorum. İskenderun ve Hatay canımız ciğerimiz, Bizim Fransızlarla PKK ile yaptığımız mücadeleler ortada, ne için ? bu memleketi seviyoruz. Derdimiz makam mevki olsa, oturur keyfimize bakar, Pepsi Kola’nın bayiliğini alırdım. Bizim öyle bir derdimiz yok. Cenabı Allah bize helal lokma nasip etsin” dedi.

Konuşmasının devamında Mart ayı yerel seçimlerinde İskenderun Belediye Başkan adaylığı sürecinden bahseden Aslan, “Arkadaşlara siz çıkın dedim, en son ihale bana kaldı” dedi.

Mete Aslan, ittifak konusunda katılımcılardan düşüncelerini açıklamasını istedi.

Toplantıya Antakya ve Kırıkhan’dan katılan konuklar, İskenderun İttifakı’nın Hatay İttifakı adıyla genişlemesini ve kendilerinin de bu ittifak içinde bulunmak istediklerini söylediler.

Katılımcılardan Kırıkhanlı Ali Çalışkan ile Can Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hasan Ayparlar, ittifak’ın dördüncü toplantısının Kırıkhan’da yapılmasını teklif etti.

Toplantıda İttifakın artık yasal zemine kavuşturulması ve bir ofise sahip olması gerektiği konuşuldu. Katılımcıların tamamı ittifakın devamı, Siyaset üstü olmasını kişi değil vatan ve millet sevgisinin ön planda olması gerektiği ve bu çalışmanın yoluna Hatay İttifakı olarak devam etmesini istedi.

Konukları tek tek dinleyen Mete Aslan, katılımcılara teşekkür ederek, hedefe Hatay İttifakı olarak devam edileceğini, yasal zemin için taslak çalışmalarının bulunduğunu, yer olarak ta bir süre kendi ofisinin bir bölümünün kullanılabileceğini söyledi.

İttifakın üçüncü toplantısı dualarla sona erdi.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.