Sinan Usta; Deniz aşırı memleketlere Hatay Mutfağını taşıdı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Deniz aşırı memleketlere Hatay Mutfağını taşıyan 25 yıllık ustalığı ile Hatay mutfağının hatırı sayılır ismi 25 yıllık şef aşçı Sinan Gelmez’in dilinden Hatay mutfağını sizler için dinledik. Hatay Mutfağının başlı başına bir dünya olduğunu belirten Şef Aşçı Sinan Gelmez, şunları söyledi: Türkiye’nin her ilinin ayrı bir güzelliği zenginliği var. Ama Hatay Mutfağı denince akan sular duruluyor. Hatay Mutfağı, alışılmışın dışında bir mutfak. Hatay’da yaşayan medeniyetlerin kültürlerinde asırlar öncesinden günümüze süzülüp gelen kültürün de yansımasıdır. Zengin çeşidi ile her kültüre hitap etme özelliği var ” dedi.

Belen’li Sinan Gelmez, Türk Cumhuriyetleri’nin tamamında Kazakistan, Rusya, Azerbaycan, Kosova, Yunanistan, İtalya savaş yıllarından önce Libya, Kuzey Irak, Lübnan da şef aşçılık yapan Sinan Gelmez, Hatay Mutfağı yemekleri ile çeşitli derece ve onur ödülleri de aldı.

Tur gemilerinde, kuru yük gemilerinde aşçılık yapan Sinan Gelmez Usta, Mersin’den Japonya’ya kadar 23 liman ve şehirden geçerken aşçılık yapmasıyla da tanınıyor…

Hatay Mutfağının yanı sıra;  fasfood  İtalyan, makarna,  kebap, ızgara soğuk ve sıcak mezeler,  balık ve mezeleri, dünya mutfağı,   Osmanlı mutfağı , kuzu kaburga dolmalar ve benzeri yemek  çeşitlerinde de iddialı aşçı olarak meslek yaşamını sürdüren Şef Aşçı Sinan Gelmez, ETS TUR’un deniz aşırı memleketlere gezi organizasyonlarında da her turda 2000 kişinin damak tadına  yemekleriyle hitabep etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.